Skip to main content

tahniah harimau muda dan kisah si ayah

okay selamat semua ,alhamdulillah refreshed je rasa,
dah lama tak rasa nikmat tidur macam, nikmat bangun pagi macam ni,
sebab apa nikmat? sebab tak ada tugasan, tak perlu tergesa gesa ke kolej . memandangkan sekarang sedang cuti semester,


malam tadi korang tengok malaysia lawan syria?
apa yang korang dapat melalui game malam tadi cer kabor.
kepada supportes jangan la mengeluarkan kata kata kesat
seperti memaki atau menghina pemain adatla tu kalah menang,
sebenarnya una tak minat sangat bola tapi bila adik ajak tengok macam best pulak memandangkan bosan teramat sangat. kesian tengok pemain malaysia semalam
orang syria semua besar besar tinggi ,
tapi ada satu perkara yang mengkagumkan semasa game semalam
korang perasan tak semasa syria mendapat golnya yang pertama diorang buat ape?
diorang sujud syukur kat atas padang,
una ni bukan lah arif sangat tentang perbuatan terbabit samaada sujud syukur atau tak
tapi perbuatan diorang yang seumpama sujud syukur yang una nampak,
sebab ada kenyataan sujud tu tak sah

terkesima sekejap una dibuatnya, waktu tu barulah una sedar erti hensem yang sebenar, korang lelaki nak tahu macam ni lah lelaki hensem dan stylish.

tak perlu pergi pub , lelaki baik jugak yang stylish .*bukan tak perlu tapi jangan*


iklan semata-smata (PAVILION)

okay berbalik kepada game tadi, una rasa tak mengapa  malaysia kalah dengan syria, lagipun semasa game semalam una nampak pemain seperti kepenatan sedikit,
yelah baru lepas lawan dengan indonesia, gila kau pukul berapa pagi baru sampai malaysia , sampai kat lcct tu peminat dah tunggu, betul tak? pagi tu pulak mesti ada orang nak interview, so jangan cepat sangat blame mereka. =)

lagi satu malaysia dah tunjukkan tahap permainan yang baik, kalau dulu orang tengok malaysia pandang sebelah mata je tau, sekarang boleh dah bangga sikit =)



semalam abah una tak dapat menjerit jerit seperti selalu mama demam, jadi beliau dengki pada kami adik beradik yang tengok tv di ruang tamu sebab adik adik boleh menjerit macam orang gila. abah tak pula join kami di bawah HAHAHA jaga hati mama la tu.
sebagai tanda protes seperti biasa abah telah kejut kami pukul 6 pagi untuk solat subuh dan biasanya akan terkeluar ayat sebegini
bangun 6.40 dah anak dara apa bangun lewat, maka terpisat pisat la una dan adik una , selesai semuanya tengok jam baru pukul 6.10. tiap tiap pagi una kena tipu , tapi kena bangun jugak jika tidak akan mengaum la harimau terbabit tapi bukan harimau muda , harimau tua HAHAHAHHA =P




blog pilihan pagi ini (jom la lawat)



p/s: sedapkan lagu setiap kali selepas game tu, ape tajuk dia hah?
5 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…