November 20, 2011

tolong baca ini

assalamualaikum semua,apa khabar ?
hehe sihat ? yang tak sihat tu bawak-bawaklah berehat.
terutama musim hujan macam sekarang ni.
er okay sebenarnya lama dah una nak cakap ,
tapi tak kesampaian
kalau una tak cakap una rasa macam selfish pulak tak nak kongsi dengan korang

korang semua tahu sekarang ni teknologi dihujung jari je kan?
sekarang semua benda pun kalau boleh nak online
bayar bil online,cari kekasih pun online,beli barang online, cari duit online
jangan pulak muncul khawin online sudahlah ye?


okay isu cari duit online?
korang pun dah sedia maklum kan???
sekarang ni kat facebook bersepah-sepah orang tag duit.
program login facebook la.
logout facebook la (eh adeke?)

mungkin la ada sesetengah program tu menjadi,
tapi kan korang rasa halal ke tak duit tu?
ade yang saggup buat tagline macam ni

"goyang kaki duit masuk"

goyang kaki tu satu pekerjaan ke?
ajak kawan masuk program, itu macam skim piramid
duit yang anda dapat tu duit kawan.
sedar atau tak?
haram ke halal tak nak tahu ke?
sedangkan ambik untung lebih pun tak boleh .
ni kan pulak buat sesuatu perkara yang tiada barangnya
tak nampak pula khidmatnya

fikir fikirkan
duit yang kita makan , kalau hasilnya haram
jadi darah daging, macam mana nak buat?

semua pun besar dah kan? A.D.O.P la ye?

 hehe ape tu .A.D.O.P?

ada otak pikir  :P sekian wassalam .
Post a Comment