Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Pengalaman interview di one city subang jaya

hai! 2 hari lepas aku Berjaya menghadirkan diri untuk temu duga di one city. Interview kali ni bukan aku yang cari tapi orang tu yang cari aku. ceritanya begini, aku ada upload iklan dekat majalah.com bahawa aku tengah cari kerja. Then 2,3 hari sebelum interview iaitu ketika aku di rumah maklong di tanjung malim aku menerima 1 email yang merupakan interview arrangement! terkejut teruja semua ada.cuma agak misteri sikit sebab dia tak cakap jawatan apa ditawarkan. Aku punya preparation? zero! aku adalah buat research sikit berdasarkan nama company tersebut . *** logistic sdn bhd. GOOGLE SANA GOOGLE SINI there is no way for me to gain any information about this company. Mula mula aku dah fikir taknak pergi dah. Tapi bila fikir balik. Hmmm dia yang cari aku kan? mungkin peluang tu cerah sikit . Lagipun akudah bagi tahu background study and experience aku. kalau tak sesuai kenapa dia nak panggil interview kan? so dengan perasaan 50-50 aku call mama nak ajak teman. Korang tahu jelah aku ni man…