September 30, 2010

timbang2 ouh hensem pulak?

setelah ditimbang2 semula..
x jadi nak ke london
kawan una cakap..
''are u kidding me? u  nak ke london..?
kamu ta gemuk sangat..kalau u jogging u confirm kurus
u ingat lepas u pergi london pastu u makan x jge.. xbersenam  u boleh stay kurus ke?
erk.. * ya.. admit it.. u mmng betul''
thnx kawan
kata u mmng betul..
kalau x mesti una dah bazirkan almost 2k
thnx sekali lagi
*selalu teringat words ni.. *
kawan yang baik x semestinya sentiasa menyokong kita..
kawan baik ialah kawan yang berkata benar untuk menyedarkan kita jika kita buat keputusan yang salah
so.. that's mean. i will cancel my consultation
just pk kan bisness n study
utamakan yang utama...
(sambil memujuk hati)
xpelah una.. kat nak beli camera..
ok2.. kamera
n sekarang pun tengah demamkan  phone samsung amoled..
ouh  damN! heNsem gile phone tu!!!
mane satu nak ni?
nak camera ke.. AMOLED?
ERK...
(una!!! kau selalu rambang mata... ;P)


September 29, 2010

yay!!! dreams comes true.. ekekeke

tadi pergi dinner kfc..
ok i'm full..;)
n then lalu depan london weigh management
dalam hati takut..
nak pergi ke tak nak ..
pergi ke x nak..
then masuk jugak..
dah buat appointment
 16 oktober akan pergi consult
oh my..
takutnye..
 bf una tak kisah..
 tapi una kisah ok?
tengok badan naik mendadak terasa diri macam makcik
then balik2 jer on9 facebook jap
oh.. ade opportunity datang ..
bisness ('',)
hmm.. nak try lah..
takut jer mahal sangat london ni kan..
una student lagi..
tapi tak kisahlah,..
demi bentuk badan ideal..
i'll go for it..^_^
n peluang bussines ni buat una rase
una memang sangat2 patut pun grab ..
 sebab modal sikit je
haha..
untung x payah cakaplah..
bussines ape?
hehe itu rahsia.. next entry u will know..

September 28, 2010

sweet enemy(less sugar please)

oh finally
ur text coming up on my cell
it was your first text i guess after two months u are missing
i miss u a lot la my enemy..
ya.. practically u are my friends..
but both of us know what's going on right?
look at this situation
i realize that..
u are kinda '' sweet enemy''
always makes me laugh when i look at ur stupid jokes
or ur nonsense react
but who cares?
i'm happy darl
having a '' sweet enemy'' is better than having a good friends ;D

September 27, 2010

persaingan yang deman panas!

mula2 rasa kecik hati jugak..
tapi malas la..
una tahu.. una siapa..
we just have ourself
xpe2
mungkin skrg kau pndang rendah dengan aku..
tapi kau tunggu je la..
ya.. i know mungkin kau just suke tolong top student je..
heh! diorang  ade soalan bocor la..! 
duk pakat2 meniru belaka
xpe aku diam..

xberkat weyh!

persaingan perlu adil
meyh t nak tunjuk kat kau student kesayangan kau tu sebenarnya pandai ke x..
tunggu sat  no..

cheq buktikan ..
just bersabar..
kita tengok nanti final yea?
benci orang prejudis macam ni

September 17, 2010

masak2,jeles2 n beat u

ok2 terasa nak meluahkan perasaan
tentang diri ini yang semakin membesar
salah una gak..
makan banyak2
jeles skat seseorang tapi jeles x berniat ape2
kagum cuma..
dia cantik
air mukanya berubah selepas dia kurus
really amaze me..
sedikit terkilan .
berminat nak kenal dia dengan rapat
tapi dia bukan peramah
never say hi.. n feedback my comment
it's okay..
una x kesah..
mungkin dia rase una budak kampung kot?
yerlah dia  duduk subang jaya
una duduk kat sabak bernam
but then am malaysian too..
plus she is UITM  student
n who am i?
just a fat girl n study pulak kat college swasta
kdang tak faham kenapa mereka2 yang cantik ini prejudis ?
study di mana itu bukan ukuran yg kita akan berjaya dalam hidup kan?
tak gune jugak kalau masuk U yg gah namenye tapi belajar hampeh kn?
hmmm.. una faham kalau kamu sombong dgn una kalau una ni lelaki
mungkin sebab kamu dah berpunya
tapi una pelik..
takkan dengan kaum sejenis pun nk  sombong?
ish3..
jangan bangga sangat ok?
rase nak je beat orang  mcm ni kan?
haha.. bukan pukul
just buktikan
kecantikan itu hak milik seorang insan kan kan?

saya sukakan cabaran ....do you?

haa.. pelik2 jer mood una pagi ni kan?
haha ok.. una memang sukakan cabaran kalau xde cabaran bukan hidup namanya
allright let's start..
pernah rase x hidup korang ni membosankan ?
macam x thu nk buat ape..
semuanya bosan bagi korang...
hello2 kepada teenagers kat malaysia
yang kebanyakannye student
adekah anda nak jadi penganggur?
please serius la sikit ni pasal future ni kan
ehem2
cabaran diatas bermaksud
cabar diri sendiri untuk jadi ''someone''
ok2 una nak kongsi satu cerita ni tau..
after diploma una ingat una nak study sambil belajar la
memandangkan pkcik una ade syarikat sendiri
una ingat nak kerja dengan dia dulu before buat bisness
hari tu una cakap dengan makcik una
dia cakap baik kerja kerajaan
senang buat loan..
kalau kerja dengan swasta buat loan paling tinggi pun dapat rm10 ribu je ,betul ke?
n dia cakap gak kalau kerja kerajaan boleh buat loan sampai rm150 ribu
tapi syaratnya lepas buat loan dengan kerajaan ,x boleh berhenti kerja dah
aishh~ una buat bisness ni matlamat utamanyer nak kerja sendiri
kalau una kerja kerajaan pastu buat bisnes baik xpayah kan?
yerlah una ni jenis suka langgar peraturan
n x ske ade bos
 korang rase ape pilihan yang terbaik?
 i need to complete my degree in order start my bisness
ade kwan una tanya..
weyh nape kau x smbung jer terus degree?
xpayah pening2
nk tahu sebabnye?
una ni dahla diploma pun kat college swasta..
una dah pinjam rm24000 dari ptptn.
una tak suke berhutang
see how much money i need to clear my debt?
jangan amalkan ok?
 x elok hutang banyak sangat ni.
 sebab tulah  una xske  credit card
mungkin kita perlukan kredit card untuk waktu terdesak je
una lebih suke bayar cash ok..
even for my car nanti una nak bayar cash
hah nape? terkejut?
 mesti korang gelak guling2 kan?
mesti korg fikir* ade ke duit budak ni nak beli kereta bayar cash?*
pk la ape korng nk pk
una mmng ambitious type person
n nnti klau dapat kerja
una nk cari tempat tnggl dekat dengn tempat kerja
so una boleh jalan kaki je..
i dont need spent my money untuk lrt ke,or ape2 jelah
so kesimpulannya una memang suka hidup mencabar macam ni
do you?



September 15, 2010

happy happy eid ^_^

what a happy eid...
sumpa syok gile
even first eid hanya ada 2 keluarga maklong n  my family
tapi gamat jugaklah
seronok sebab dapat bersembang macam2 dengan cousin
korang rapat x dengan cousin korang?
una kan rapat gile3
hehe..
terutamanya dengan ika,fadhilah,n ila
hehehe
best oo..
gelak x ingat dunia
macam2 cerita nk kongsi tapi
kalau diceritakan memang tak habis
una ni memang kaki jalan
haha
semalam pergi teluk intan,n tanjung malim
memandangkan family una berasal dari perak
memang hampir seluruh pelusuk perak una dah pergi
hehe
teluk intan kat mane?
kat kampung bahagia
lorong 10 A
tanjung malim kat mane?
kat taman bernam baru
syok umah atas bukit
yang paling best dapat tengok umah dato2 kat sane
mane tahu kot2 ade anak dato kat sane
aish ke situ pulak dia
 hehe
eka sepupu una bawak una round2 naik motor
eka cakap kat bukit berhampiran rumah dia tu ade air terjun
waaaaaaa
 una memang tak sabar2 nak tunggu cuti sem
sorry sebab kor terpksa membaca entry berunsur BATAK  sikit  arini ye?
haha
TATA

September 2, 2010

hari yang tak menyenangkan


SEDIH
itu perkataan yang paling sesuai untuk situasi macam ni
mungkin dah tak ada rezeki..
una dah struggle..
dah rehat cukup2.
x tahu kenapa..
tadi mase jawab test mekanik statik..
una betul2 x dapat buat..
 betul2 kecewa..
sangat dan sangat..
somebody..
tolong ubatkan.. please,,
;(MyEm0.Com

mungkin ini saat una terjatuh..
una nak jadi dekan
please !!!!!
UNA BENCI  SANGAT2 KEADAAN OTAK LEMBAP NI!!!
rasa nak menangis...
OVER N OVER I TRY
OVER N OVER '' U '' LIE
OVER N OVER  I CRY


Ya ALLAH, aku insan yang lemah..
tiada keistimewaan,
wajahku  tidak secantik insan lain,
suaraku  tidak semerdu para  qari
diriku tidak sebaik muslimah sejati.
bukakan pintu hatiku..
menerima ilmu mu..
aku mohon PADAMU. T-T

(* u diatas means my brain)

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...