Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

timbang2 ouh hensem pulak?

setelah ditimbang2 semula.. x jadi nak ke london kawan una cakap.. ''are u kidding me? u  nak ke london..? kamu ta gemuk sangat..kalau u jogging u confirm kurus u ingat lepas u pergi london pastu u makan x jge.. xbersenam  u boleh stay kurus ke? erk.. * ya.. admit it.. u mmng betul'' thnx kawan kata u mmng betul.. kalau x mesti una dah bazirkan almost 2k thnx sekali lagi *selalu teringat words ni.. * kawan yang baik x semestinya sentiasa menyokong kita.. kawan baik ialah kawan yang berkata benar untuk menyedarkan kita jika kita buat keputusan yang salah so.. that's mean. i will cancel my consultation just pk kan bisness n study utamakan yang utama... (sambil memujuk hati) xpelah una.. kat nak beli camera.. ok2.. kamera n sekarang pun tengah demamkan  phone samsung amoled.. ouh  damN! heNsem gile phone tu!!! mane satu nak ni? nak camera ke.. AMOLED? ERK... (una!!! kau selalu rambang mata... ;P)

yay!!! dreams comes true.. ekekeke

tadi pergi dinner kfc.. ok i'm full..;) n then lalu depan london weigh management dalam hati takut.. nak pergi ke tak nak .. pergi ke x nak.. then masuk jugak.. dah buat appointment  16 oktober akan pergi consult oh my.. takutnye..  bf una tak kisah..  tapi una kisah ok? tengok badan naik mendadak terasa diri macam makcik then balik2 jer on9 facebook jap oh.. ade opportunity datang .. bisness ('',) hmm.. nak try lah.. takut jer mahal sangat london ni kan.. una student lagi.. tapi tak kisahlah,.. demi bentuk badan ideal.. i'll go for it..^_^ n peluang bussines ni buat una rase una memang sangat2 patut pun grab ..  sebab modal sikit je haha.. untung x payah cakaplah.. bussines ape? hehe itu rahsia.. next entry u will know..

sweet enemy(less sugar please)

oh finally ur text coming up on my cell it was your first text i guess after two months u are missing i miss u a lot la my enemy.. ya.. practically u are my friends.. but both of us know what's going on right? look at this situation i realize that.. u are kinda '' sweet enemy'' always makes me laugh when i look at ur stupid jokes or ur nonsense react but who cares? i'm happy darl having a '' sweet enemy'' is better than having a good friends ;D

persaingan yang deman panas!

mula2 rasa kecik hati jugak..
tapi malas la..
una tahu.. una siapa..
we just have ourself
xpe2
mungkin skrg kau pndang rendah dengan aku..
tapi kau tunggu je la..
ya.. i know mungkin kau just suke tolong top student je..
heh! diorang  ade soalan bocor la..! 
duk pakat2 meniru belaka
xpe aku diam..

xberkat weyh!

persaingan perlu adil
meyh t nak tunjuk kat kau student kesayangan kau tu sebenarnya pandai ke x..
tunggu sat  no..

cheq buktikan .. just bersabar.. kita tengok nanti final yea? benci orang prejudis macam ni

masak2,jeles2 n beat u

ok2 terasa nak meluahkan perasaan tentang diri ini yang semakin membesar salah una gak.. makan banyak2 jeles skat seseorang tapi jeles x berniat ape2 kagum cuma.. dia cantik air mukanya berubah selepas dia kurus really amaze me.. sedikit terkilan . berminat nak kenal dia dengan rapat tapi dia bukan peramah never say hi.. n feedback my comment it's okay.. una x kesah.. mungkin dia rase una budak kampung kot? yerlah dia  duduk subang jaya una duduk kat sabak bernam but then am malaysian too.. plus she is UITM  student n who am i? just a fat girl n study pulak kat college swasta kdang tak faham kenapa mereka2 yang cantik ini prejudis ? study di mana itu bukan ukuran yg kita akan berjaya dalam hidup kan? tak gune jugak kalau masuk U yg gah namenye tapi belajar hampeh kn? hmmm.. una faham kalau kamu sombong dgn una kalau una ni lelaki mungkin sebab kamu dah berpunya tapi una pelik.. takkan dengan kaum sejenis pun nk  sombong? ish3.. jangan bangga sangat ok? rase nak je beat orang  mcm ni kan? haha.. bukan pukul just b…

saya sukakan cabaran ....do you?

haa.. pelik2 jer mood una pagi ni kan? haha ok.. una memang sukakan cabaran kalau xde cabaran bukan hidup namanya allright let's start..
pernah rase x hidup korang ni membosankan ? macam x thu nk buat ape.. semuanya bosan bagi korang... hello2 kepada teenagers kat malaysia yang kebanyakannye student adekah anda nak jadi penganggur? please serius la sikit ni pasal future ni kan ehem2 cabaran diatas bermaksud cabar diri sendiri untuk jadi ''someone'' ok2 una nak kongsi satu cerita ni tau.. after diploma una ingat una nak study sambil belajar la memandangkan pkcik una ade syarikat sendiri una ingat nak kerja dengan dia dulu before buat bisness hari tu una cakap dengan makcik una dia cakap baik kerja kerajaan senang buat loan.. kalau kerja dengan swasta buat loan paling tinggi pun dapat rm10 ribu je ,betul ke? n dia cakap gak kalau kerja kerajaan boleh buat loan sampai rm150 ribu tapi syaratnya lepas buat loan dengan kerajaan ,x boleh berhenti kerja dah aishh~ una buat bisness ni matlamat ut…

happy happy eid ^_^

what a happy eid... sumpa syok gile even first eid hanya ada 2 keluarga maklong n  my family tapi gamat jugaklah seronok sebab dapat bersembang macam2 dengan cousin korang rapat x dengan cousin korang? una kan rapat gile3 hehe.. terutamanya dengan ika,fadhilah,n ila hehehe best oo.. gelak x ingat dunia macam2 cerita nk kongsi tapi kalau diceritakan memang tak habis una ni memang kaki jalan haha semalam pergi teluk intan,n tanjung malim memandangkan family una berasal dari perak memang hampir seluruh pelusuk perak una dah pergi hehe teluk intan kat mane? kat kampung bahagia lorong 10 A tanjung malim kat mane? kat taman bernam baru syok umah atas bukit yang paling best dapat tengok umah dato2 kat sane mane tahu kot2 ade anak dato kat sane aish ke situ pulak dia  hehe eka sepupu una bawak una round2 naik motor eka cakap kat bukit berhampiran rumah dia tu ade air terjun waaaaaaa una memang tak sabar2 nak tunggu cuti sem sorry sebab kor terpksa membaca entry berunsur BATAK  sikit  arini ye? haha TATA

hari yang tak menyenangkan

SEDIH itu perkataan yang paling sesuai untuk situasi macam ni mungkin dah tak ada rezeki.. una dah struggle.. dah rehat cukup2. x tahu kenapa.. tadi mase jawab test mekanik statik..
una betul2 x dapat buat..  betul2 kecewa.. sangat dan sangat.. somebody.. tolong ubatkan.. please,, ;(

mungkin ini saat una terjatuh..
una nak jadi dekan
please !!!!!
UNA BENCI  SANGAT2 KEADAAN OTAK LEMBAP NI!!!
rasa nak menangis...
OVER N OVER I TRY
OVER N OVER '' U '' LIE
OVER N OVER  I CRY


Ya ALLAH, aku insan yang lemah..
tiada keistimewaan,
wajahku  tidak secantik insan lain,
suaraku  tidak semerdu para  qari
diriku tidak sebaik muslimah sejati.
bukakan pintu hatiku..
menerima ilmu mu..
aku mohon PADAMU. T-T

(* u diatas means my brain)