Skip to main content

saya sukakan cabaran ....do you?

haa.. pelik2 jer mood una pagi ni kan?
haha ok.. una memang sukakan cabaran kalau xde cabaran bukan hidup namanya
allright let's start..
pernah rase x hidup korang ni membosankan ?
macam x thu nk buat ape..
semuanya bosan bagi korang...
hello2 kepada teenagers kat malaysia
yang kebanyakannye student
adekah anda nak jadi penganggur?
please serius la sikit ni pasal future ni kan
ehem2
cabaran diatas bermaksud
cabar diri sendiri untuk jadi ''someone''
ok2 una nak kongsi satu cerita ni tau..
after diploma una ingat una nak study sambil belajar la
memandangkan pkcik una ade syarikat sendiri
una ingat nak kerja dengan dia dulu before buat bisness
hari tu una cakap dengan makcik una
dia cakap baik kerja kerajaan
senang buat loan..
kalau kerja dengan swasta buat loan paling tinggi pun dapat rm10 ribu je ,betul ke?
n dia cakap gak kalau kerja kerajaan boleh buat loan sampai rm150 ribu
tapi syaratnya lepas buat loan dengan kerajaan ,x boleh berhenti kerja dah
aishh~ una buat bisness ni matlamat utamanyer nak kerja sendiri
kalau una kerja kerajaan pastu buat bisnes baik xpayah kan?
yerlah una ni jenis suka langgar peraturan
n x ske ade bos
 korang rase ape pilihan yang terbaik?
 i need to complete my degree in order start my bisness
ade kwan una tanya..
weyh nape kau x smbung jer terus degree?
xpayah pening2
nk tahu sebabnye?
una ni dahla diploma pun kat college swasta..
una dah pinjam rm24000 dari ptptn.
una tak suke berhutang
see how much money i need to clear my debt?
jangan amalkan ok?
 x elok hutang banyak sangat ni.
 sebab tulah  una xske  credit card
mungkin kita perlukan kredit card untuk waktu terdesak je
una lebih suke bayar cash ok..
even for my car nanti una nak bayar cash
hah nape? terkejut?
 mesti korang gelak guling2 kan?
mesti korg fikir* ade ke duit budak ni nak beli kereta bayar cash?*
pk la ape korng nk pk
una mmng ambitious type person
n nnti klau dapat kerja
una nk cari tempat tnggl dekat dengn tempat kerja
so una boleh jalan kaki je..
i dont need spent my money untuk lrt ke,or ape2 jelah
so kesimpulannya una memang suka hidup mencabar macam ni
do you?



22 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…