September 17, 2010

saya sukakan cabaran ....do you?

haa.. pelik2 jer mood una pagi ni kan?
haha ok.. una memang sukakan cabaran kalau xde cabaran bukan hidup namanya
allright let's start..
pernah rase x hidup korang ni membosankan ?
macam x thu nk buat ape..
semuanya bosan bagi korang...
hello2 kepada teenagers kat malaysia
yang kebanyakannye student
adekah anda nak jadi penganggur?
please serius la sikit ni pasal future ni kan
ehem2
cabaran diatas bermaksud
cabar diri sendiri untuk jadi ''someone''
ok2 una nak kongsi satu cerita ni tau..
after diploma una ingat una nak study sambil belajar la
memandangkan pkcik una ade syarikat sendiri
una ingat nak kerja dengan dia dulu before buat bisness
hari tu una cakap dengan makcik una
dia cakap baik kerja kerajaan
senang buat loan..
kalau kerja dengan swasta buat loan paling tinggi pun dapat rm10 ribu je ,betul ke?
n dia cakap gak kalau kerja kerajaan boleh buat loan sampai rm150 ribu
tapi syaratnya lepas buat loan dengan kerajaan ,x boleh berhenti kerja dah
aishh~ una buat bisness ni matlamat utamanyer nak kerja sendiri
kalau una kerja kerajaan pastu buat bisnes baik xpayah kan?
yerlah una ni jenis suka langgar peraturan
n x ske ade bos
 korang rase ape pilihan yang terbaik?
 i need to complete my degree in order start my bisness
ade kwan una tanya..
weyh nape kau x smbung jer terus degree?
xpayah pening2
nk tahu sebabnye?
una ni dahla diploma pun kat college swasta..
una dah pinjam rm24000 dari ptptn.
una tak suke berhutang
see how much money i need to clear my debt?
jangan amalkan ok?
 x elok hutang banyak sangat ni.
 sebab tulah  una xske  credit card
mungkin kita perlukan kredit card untuk waktu terdesak je
una lebih suke bayar cash ok..
even for my car nanti una nak bayar cash
hah nape? terkejut?
 mesti korang gelak guling2 kan?
mesti korg fikir* ade ke duit budak ni nak beli kereta bayar cash?*
pk la ape korng nk pk
una mmng ambitious type person
n nnti klau dapat kerja
una nk cari tempat tnggl dekat dengn tempat kerja
so una boleh jalan kaki je..
i dont need spent my money untuk lrt ke,or ape2 jelah
so kesimpulannya una memang suka hidup mencabar macam ni
do you?



Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...