Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Jom safi Manggis! (berkesan tahap maksima)

aku bersyukur dilahirkan dengan kulit muka yang tiada masalah jerawat . Aku rasa pelik juga kenapa jerawat segan nak singgah muka aku tapi.. hmm mari berhenti riak seketika, susah betul kalau bercakap dengan manusia bernama una ni selalu nak keluar tajuk bual bicara bagaimana hendak bercakap depan khalayak ramai nanti? -..-' (khalayak ke?) maaf. sebenarnya tuan-tuan dan puan puan nak jaga kulit ni tak susah pon . benda benda ni bergantung pada diri kita sendiri  dan cara pemakanan kita. Kalau nak aku listkan memang panjang la temah kalah galah panjang *eh ?*. aku rasa korang sendiri pun dah hafal dah kalau untuk kulit makan banyak makanan yang tinggi vitamin c. Contohnya : Manggis! macam mana kalau korang tak makan manggis? dan tak suka manggis macam aku? kini segala-galanya lebih mudah!  sebab  safi telah memperkenalkan produk baru berasaskan manggis! hebat bukan? hebatttttt !!!!  lepas ni tak payah la korang sumbat manggis kat mulut sambil menangis . tak payah! beli je safi manggis, m…

bebel lagi..

aku penat. sungguh dah tak larat nak main lari lari lagi. Dah dapat rumah macam ni pulak jadinya.  teringin aku nak baca yassin depan muka encik danial tu. aku tak paham kenapa dalam banyak banyak lelaki dalam dunia ni aku harus jumpa lelaki ni.muka baik tapi perangai agak menakutkan. patutlah haritu dia Tanya aku open minded ke tak. aku ingat dia Tanya aku open minded pasal aku share rumah dengan indian girl . mana aku sangka manusia tu nak tidur situ juga. padahal dia kat Jb tu. aku tak masih tak dapat hadam kenapa sikap diia sebegitu rupa. haritu masa belum jumpa, ajak jumpa nak sewa rumah bukan main liat nak datang sini. sekarang aku dah sewa sibuk pulak tunjuk muka kat rumah ni. dimanakah freedom dan ketenteraman? aku bukan ingin bersikap racist. kalau setakat share dengan perempuan india ape dehal ? setakat bau sembur ambipure pun okay dah. hmm macam macamlah benda jadi sejak aku kerja sini. dugaan mungkin. yerlah kalau bukan dugaan nak namakan ape lagi? takkan tuah pulak ye dak…

update syok sendiri ;D

hari hari aku sekarang ni banyak dihabiskan pada kerja . dah tak sama macam dulu, kalau dulu aktiviti aku cuma main game dan online sepanjang hari. Bila dah kerja ni banyak juga pengalaman yang aku Berjaya pungut.  aku belajar erti persahabatan, kekeluargaan dikalangan kawan sekerja. aku gembira selepas segala dugaan  yang aku lalui sebelum ni akhirnya aku Berjaya mengubah title penganggur kepada seorang pekerja. jawatan aku disini sebagai site engineer yang mana aku tak tahu celah mana site engineernya. kadang kadang adalah rasa macam engineer sikit-sikit. kadang -kadang rasa macam kerani , kadang-kadang terasa macam makhluk serbaguna. namun biasalah tu, jika company sedang berusaha untuk "menjimatkan kos pekerja" dengan memberi tugas yang berbagai-bagai, kita sebagai "fresh graduate" harus bijak "mencuri ilmu" juga .


"jika ada perkara yang kita perlu tamak, haruslah tamak dengan ilmu" sebab zaman sekarang ilmu itu boleh jadi duit.

ilmu =pengalam…

pindah dah! ;)

assalamualaikum..


haiii korang.. hari yang aku tunggu tunggu dah pun tiba! akhirnya encik danial pun dating seperti yang dijanjikan . aku dan kawan aku pun ape lagi excited la. psst sebenarnya yang nak pindah aku sorang je so kawan aku ni excited sebab dia nak balik seremban dah. so kawan aku bernama pipah ni dia la berhempas pulas menolong aku mengangkat barang. kadang-kadang aku pelik dengan beliau, badan kecik tenaga lelaki ke camne? ke dia ada peti simpanan tenaga kat badan? sebab aku ni badan je besar namun tenaga alahai.. entahlah lemah sungguh ;p





aku dimaklumkan yang housemate aku ni cikgu india. so aku okay je. tak ada masalah pun. dan dia bela anjing. Mula mula macam terkejut tapi sebab kan dulu atuk aku  ada seekor anjing bernama chot maka aku tak kisahlah.
So encik danial ni pandang aku pelik la.. *betul ke perempuan ni? betul ke dia nak sewa kat sini* yaaaa .. aku dapat membaca wajahnya .

Haruslah dia fikir aku ni cerewet, namun aku telah membuktikan dimata encik danial bahaw…