Skip to main content

Jom safi Manggis! (berkesan tahap maksima)

aku bersyukur dilahirkan dengan kulit muka yang tiada masalah jerawat . Aku rasa pelik juga kenapa jerawat segan nak singgah muka aku tapi..
 
 
hmm mari berhenti riak seketika, susah betul kalau bercakap dengan manusia bernama una ni selalu nak keluar tajuk bual bicara bagaimana hendak bercakap depan khalayak ramai nanti? -..-'
(khalayak ke?)
 
 
maaf.
 
 
sebenarnya tuan-tuan dan puan puan nak jaga kulit ni tak susah pon . benda benda ni bergantung pada diri kita sendiri  dan cara pemakanan kita. Kalau nak aku listkan memang panjang la temah kalah galah panjang *eh ?*. aku rasa korang sendiri pun dah hafal dah kalau untuk kulit makan banyak makanan yang tinggi vitamin c. Contohnya : Manggis!
 
macam mana kalau korang tak makan manggis? dan tak suka manggis macam aku?
 
 
kini segala-galanya lebih mudah!  sebab  safi telah memperkenalkan produk baru berasaskan manggis! hebat bukan? hebatttttt !!!!  lepas ni tak payah la korang sumbat manggis kat mulut sambil menangis . tak payah! beli je safi manggis, murah pun murah. hebak pun hebak  ;D
 
tadaaaaa!!!!
 


safi manggis ni sesuai sangatlah korang guna, dahlah murah kesan effektif pulak tu, comel pun comel. warna purple pulak. ;D
 
kalau korang masih meragui keberkesanan produk safi ni sila get ready tengok gambar 2 blogger hebat dan cun kat bawah ni. aku pasti korang pun teruja nak guna macam aku.. ready eahhhh ready tau .. pakai seat belt *tetiba*


tengok nisa kay siap demo lagi . perghh mulusssss!


yuyu zulaikha menikmati bau harumnya safi manggis. rasa nak makan  katanya. :") *apesal comel sangat makhluk ni? *


dan gambar atas ni gambar duta safi yang sangat cute miut yang kalau aku tak silap juga seorang blogger . amirah filzah nama dia.  eh susah betullah safi manggis ni! menggoda betul !


opsss ya safi manggis boleh didapati di kedai kedai berhampiran dengan harga serendah rm9.90!


murah kannn????!!!!!

yer murah sangat berbaloi dengan kebaikan yang terkandung di dalamnya . eh senang citer nak tahu beli dan pakailah sendiri . citer banyak pun tak guna jugak ye dak? ;D



p/s: okay good night, sebelum tidur jom safi manggis! ;D
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…