Skip to main content

hari bermakna buat kita

dugaan..
macam2 dugaan.
http://www.emocutez.com
fuh... tarik nafas.... 
hembus
tarik nafas hembus
*dah macam cikgu pendidikan jasmani dah ni
ceritanya macam ni..

 tadi mama call 


mama: kakak.. mama dah bank in duit jimat2 tau
una: (macam biasa la.. tanya sikit  mana tahu dapat duit lebih) mama  masuk berapa?
mama: ada * ratus
una: ok..


 una letak fon..

dengan hati yang girang
telefon bf ..
http://www.emocutez.com
una : abang malam nanti kita gi beli tiket  balik yea?
           mama dah masuk duit
bf : ok sayang.. sayang.. nak abang gi beli makanan dulu ke?
una: yup.. abang gi beli dulu...



so.. una pun gi ambik towel.. mandi ... wangi2..pakai bedak perfume..
pakai lens.. n tengah  una nak sikat rambut.. tibe2

phone ringing


my bf on the screen
http://www.emocutez.com

bf: sayang.. abang dah beli makanan.. tibe motor rosak.

una: what???

................
so... bf una pergi bengkel hantar motor
una  dan bf berbuka kat taman permainan.. terasa kelakar pulak..
selalunye.. kitorg berbuka kat padang MPK kuantan
hmm.. xper la.. dah dugaan kan?
tapi ade hikmah disebalik kejadian kan?
kejadian ni menyebabkan kitorang lebih rapat ..
http://www.emocutez.com
teringat kenangan sem 1 dulu..
waktu xder motor dululah.. 
hostel lelaki (casa tanjung)
n hostel perempuan (casa perindu)
jauh la jugak..
tapi dia sangup jalan kaki tiap2 malam just for me..
http://www.emocutez.com
dia makan malam dengan una sahaja..
i'm so lucky having u sayang 
u are my bestfriend,my boyfriend,my fiance n future husband
itulah kenangan yang una tak mungkin lupa..
waktu semester 1.. una rasa dihargai sangat2..
n until now.. u still treat me well.
mase sem 2. si dia dah ade motor. n 
una rasa lega. sebab .. sekurang2nya dia tak penat lagi nak jalan kaki..
http://www.emocutez.com
everyday he pick me up ..
nak gi mana2 pun dia ade..

mungkin ade sesetengah orang tak suke tengok kitorang macam belangkas..
hari2 jumpa.. 1 kelas n 1 course..
biarkan saja..
sebab kamu tak rasa apa saya rasa kan?

kami bercinta sejak form 5.. we are in same school.
n now in same college..
http://www.emocutez.com
 
please understand .. n think of it
what will u do if u are in same boat with me?
 
http://www.emocutez.com



http://www.emocutez.com

setiap yang berlaku ada hikmahnya







6 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…