Skip to main content

misteri lelaki pakaian hitam(hot!!!)

hello salam bloggers
tadi una berbuka di padang mpk2 kuantan
then on the way balik una lalu di depan sebuah rumah yang x jauh dari hostel una
ade 3 lelaki berpakaian hitam depan umah tu
huh.. buat cuak jer
sebab cara dorang yang agak2  macam pengawal peribadi / perisik antarabangsa
(rumah tu besar ok.. rumah orang kaya)
3 orang semua sekali n dorang tu macam pandang slek jer kan ngan una
time tu una naik motor dengan bf una
una pun agak curious la kan .. kenapalah ade 3 makhluk tu kat situ
n then una mintak bf una patah balik kat umah tu..
nak tahu ape una nampak?
nampak trak bomba.
lagila suspen..
jeng3
ramai orang berkumpul
mase tu dalam kepala una ni x de lain dah
sama ada ade kes penculikan,bunuh diri@ so on
una duduk atas motor parking betul2 sebelah rumah jiran dia
(rumah besar gak,BESAR PUNYER!!!)
n then auntie tu bukak gate dia
peramah auntie tu
bagus2
una pun tanye la.. auntie.. kenapa ni ade kes ape?
nak tahu dia jawab ape?
ADE SARANG LEBAH!
aku rase cam bangang duduk kat situ dekat setengah jam jugak..
tengok bomba siap panjat2 bumbung
rupa2nye just untuk bakar sarang lebah
n 3 orang berpakain hitam tu angota bomba
adekah bomba dah tukar pakaian seragam?
penuh tanda tanya....
6 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…