Skip to main content

stress? rasa nak bunuh diri ? eh? JANGAN!

minggu ini minggu yang memenatkan,serba memeningkan .
tak tahu nak meluahkan macam mana. dengan tekanan perasaan lagi,dengan tekanan assignment pulak.. serba serbi tertekan la senang cerita.



gambar hiasan: cantiknya badan dengan rambut jeles! =-='
una tak tahu ni jenis manusia yang macam mana
cuma dapatlah diberitahu bahawa una bukan penyabar orangnya.. errr dan lagi
memang cepat stress . kadangkala nyamuk tu gigit pun boleh stress.. pukul ajelah kan? tah hape2 la aku ni.una manja budaknya (eh budak ke?)
manja dengan kawan2, manja dengan sidia dah tentu, manja dengan opah atuk .
hehehehe. cucu opah biasa lettew...


DAH DAH setop mukadimah panjang sangat

una cuma berharap tiada orang menyalah anggap dengan cara una bercakap
ini adalah khusus untuk mereka yang kenal una di luar sana.
una memang cakap macam tu . tak dibuat-buat.
lidah una pendek sekaligus menyebabkan una cakap macam kekanak sikit.
sikit je la tapi.
sebab itu una tak pernah nak buat video ke ape
ianya amat memalukan ye tuan2 dan puan2?
mujur aku tak pelat r kalau tak nanti ada pulak panggil aku lisa surihani*memuntah*

macam mana beliau boleh kurus haku tak boleh ni? itulah setiap kali yang terlintas dibenak hati una setiap kali nampak perempuan cantik2 slim2 tu yang stress tu.

okaylah una tak ada mood nak bebel panjang2 actually stress tu baru nak hilang tapi bila tengok image sendiri yang macam anak gajah tetiba rasa nak stress semula.


p/s: nak selimmmmm weyh. T-T

2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…