Skip to main content

MUET dah lepas.. finally!

semalam bertarikh 3/3/ 2012 tepat jam 8 una dan ain sampai ke perkarangan kolej shahputra. perkarangan la sangat. semalam ade writing,listening and reading test.
so test yang pertama adalah reading test.
jawab dia bulat bulat je pakai kertas objektif.
tapi kita kena baca betul2 artikel tu.
kalau tak silap ade 6 artikel semalam
dan ada 45 soalan
masa diberi adalah 30 minit sahaja
bunyi macam senang tapi berpeluh jugalah nak menjawab
sampai biru biru jugak tangan ni* metafora*
dinasihatkan korang baca soalan dulu baru cari jawapan
jika perlu baru baca artikel sampai habis
sebab jika korang berdegil nak baca sampai habis jugak
u will end up dapat jawab beberapa soalan je.
mujurlah una semalam baca soalan dulu and una sempat check balik jawapan alhamdulillah.
comment untuk reading test ni
 tahap kesukaran dia mencabar juga
sebab artikel dia banyak makna tersirat. kena faham betul-betul makna dia.

okay lepas habis test tu, rehat 10 minit je una berlari lari anak ke kedai runcit berhampiran.
*ko tak macam anak dah una ko macam mak*
sambar air kotak coklat. sambar kitkat bayar lalu ngap begitu sahaja.
 nice kan perangai?
una tak sempat breakfast sebab tu lahap macam tu.
maafkan saya sedara sedari sekalian. =")

lepas je rehat kami proceed dengan writing test
o.O
writing test berlangsung selama 1 jam 30 minit. ada 2 soalan.
soalan pertama kena buat summary . summary perlu compare responsibilt between female and male dan bawah tu ada 2 box pulak tulis ayat dari keratan akhbar
una terasa nak pengsan.. darah menyirap sampai kepala
woii over woiii.=-='
soalan kedua buat essay 350 patah perkataan pasal education ni membantu develops country.

disitu una telah merepek sehabis baik. hahaha harap harap pemeriksa sudi maafkan saya.

dan selepas itu.. ada listening test. listening test 30 minit.
antara banyak banyak test ,test ni la kot yang paling susah bagi diri ini sebab pertamanya accent dia pekat.
sebab keduanya dia ulang 2 kali je.
so pandai pandai la isi tempat kosong.



p/s: una doakan semua candidates muet lulus dengan band yang baik.lepas ni planning nak ambik IELSTS plak.



1 comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…