March 4, 2012

MUET dah lepas.. finally!

semalam bertarikh 3/3/ 2012 tepat jam 8 una dan ain sampai ke perkarangan kolej shahputra. perkarangan la sangat. semalam ade writing,listening and reading test.
so test yang pertama adalah reading test.
jawab dia bulat bulat je pakai kertas objektif.
tapi kita kena baca betul2 artikel tu.
kalau tak silap ade 6 artikel semalam
dan ada 45 soalan
masa diberi adalah 30 minit sahaja
bunyi macam senang tapi berpeluh jugalah nak menjawab
sampai biru biru jugak tangan ni* metafora*
dinasihatkan korang baca soalan dulu baru cari jawapan
jika perlu baru baca artikel sampai habis
sebab jika korang berdegil nak baca sampai habis jugak
u will end up dapat jawab beberapa soalan je.
mujurlah una semalam baca soalan dulu and una sempat check balik jawapan alhamdulillah.
comment untuk reading test ni
 tahap kesukaran dia mencabar juga
sebab artikel dia banyak makna tersirat. kena faham betul-betul makna dia.

okay lepas habis test tu, rehat 10 minit je una berlari lari anak ke kedai runcit berhampiran.
*ko tak macam anak dah una ko macam mak*
sambar air kotak coklat. sambar kitkat bayar lalu ngap begitu sahaja.
 nice kan perangai?
una tak sempat breakfast sebab tu lahap macam tu.
maafkan saya sedara sedari sekalian. =")

lepas je rehat kami proceed dengan writing test
o.O
writing test berlangsung selama 1 jam 30 minit. ada 2 soalan.
soalan pertama kena buat summary . summary perlu compare responsibilt between female and male dan bawah tu ada 2 box pulak tulis ayat dari keratan akhbar
una terasa nak pengsan.. darah menyirap sampai kepala
woii over woiii.=-='
soalan kedua buat essay 350 patah perkataan pasal education ni membantu develops country.

disitu una telah merepek sehabis baik. hahaha harap harap pemeriksa sudi maafkan saya.

dan selepas itu.. ada listening test. listening test 30 minit.
antara banyak banyak test ,test ni la kot yang paling susah bagi diri ini sebab pertamanya accent dia pekat.
sebab keduanya dia ulang 2 kali je.
so pandai pandai la isi tempat kosong.



p/s: una doakan semua candidates muet lulus dengan band yang baik.lepas ni planning nak ambik IELSTS plak.



Post a Comment