Skip to main content

hari tergeli sepanjang satu minggu ewww ewww.! ;P

harini adalah hari yang paling eww sekali..
sebab harini lab kami kena main tanah.. 
bayangkan kami kena uli tanah umpma uli tepung..
 ewww ewwww *sambil buat muka gedik2 manja*
hahaha tak payah nak eeww eww sangat la timah..
=-='
so terima kasih kepada paan yang concern pasal una
tadi kena tumbuk2 tanah pakai tukul besar kemain tanah tu berdebu dan paan  telah mengambil alih tugas una sebab una ada lelah. so sweet ;P

so siap2 makmal balik beli souvenier ;)
tadaaaaaaaa~ inilah dia yang una mampu beli , kalau cukup duit una beli lagi
baju lain. serious rambang mata .O.o

BAJU JERSI BERKOLAR :RM33
TALI :RM3.50

sepanjang berada di UTM semarak tak kiralah di KSJ (kediaman siswa jaya)
kami tak pernah rasa terasing . student student kat sini dah terbiasa sangat gamaknya menerima tetamu dari luar. so senang nak blend in.

secara jujurnya KSJ 10 kali ganda lagi best dari sps. memang ada rasa taknak balik langsung . sebab disini kami student-student  franchais ni merasa pengalaman dan suasana belajar di universiti. memang terasa beza sekali  percaya atau tidak peraturan dekat sps memang ketat sangat2 berbanding KSJ.
di KSJ perempuan dan lelaki boleh study sama-sama ada ruang untuk study.
fasiliti terbaik . BAS pun okay  serius dah macam standart charted punya bas.
pretty cool nice and awesome.. .
kafe jugak banyak sangat2 jenis makanan tak kira di kampus mahupun di hostel.

gambar harini. seperti biasa gambar una tak ada sebab una yang snap gambar
btw ini adalah jaket rasmi untuk DDA A.K.A budak2 civil engineering di ikip
so warna jaket agak beza dengan budak2 UTM  di semarak ni.
jaket diorang warna hitam!
awesome!*hitam nampak kemas*

kalau di UTM semarak ni ada degree full time untuk civil engineering memang rasa nak buat degree kat sini.'
tapi sini untuk diploma full time  dan degree part time.
kalau nak masuk UTM skudai pula rasanya macam tak ada harapan je
jenis macam una yang suka main2 masa sem 1,2,3 inilah padahnya
result una start  naik sem 4,dan 5. sem 6 ni memang ada nawaitu nak dapat dean
so doakan una ye kawan2?

p/s: sweet memories ever afta ;)

3 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…