March 14, 2012

update hari pertama makmal kejuruteraan yang sempoi dan bersahaja. ^^

hari ini rabu 14/3/2012  merupakan hari kedua lab dijalankan
semalam adalah lab highway..
so entry ni pasal lab semalam okess?
 dan lecturernya memang  lawak, comel, dan sempoi.


inilah encik danial ,jangan kutuk dia, lu kutuk dia wa rembat lu  ;P


mula mula kami kena banci jalan raya , kena kira jumlah kereta keluar masuk di simpang betul betul depan mindef. bagi sesiapa yang tak tahu mindef tu apa,
mindef itu ialah  kementerian pertahanan malaysia berhampiran UTM semarak.
*ah kau ni una bajet tahu je mindef tu ape sebelum ni padahal ~"*
Sila diam, gua kan penulis blog ni, seharusnya gua bajet tahu . teheee :D
tepi tu ade warung cendol,ada jual mee kari kalau tak silaplah.
tapi una tak makan pun kat situ sebab mee kari dan cendol bukanlah makanan kegemaran una. usah persoalkan kenapa.
diulangi usah persoalkan.


 kalau tak lab ni dijalankan satu jam tapi disebabkan
encik danial berikan kami kelonggaran maka  lab ni dijalankan setengah jam sahaja yay! so una diposisi V9 perlu kira data keluar dari minor road ke major road.
HAH! PAHAM ke idak? tak paham buat2 paham je la
okess next !


jangan salah faham, ini bukan upacara bersanding beramai-ramai atau cubaan mengorat
inilah yang dikatakan sempoi dan bersahaja  ;P


inilah mindef (gambar ihsan google)

jalan depan mindef


penunggang motosikal terbabit cover macho bila dibanci hehehe ;P

una tahu bila korang tengok dalam gambar,
tengok ahli kumpulan una umpama sedang berjual beli pantun,ada yang bersembang dengan galaknya,ada yang termalu-malu rasa nak lempang je ,ada yang tersengih2 sambil merenung masa depan.
ini adalah kerana kenderaan yang lalu lalang di jalan yang mereka perlu kira adalah sedikit. sesiapa yang perlu kira jalan major adalah sungguh kesian.
beliau adalah tak lain tak bukan adalah qawiem @ Q .

 ya! inilah makhluk bernama Q.
korang jangan tertipu dengan muka baik dia ni .
sekali bukak mulut nohorommm
serius rasa nak penggal je
btw he is one of my best buddy in college .
senang dibawa berbincang dan perang mulut dan twitter dan juga maki makian. HAHA
walaupun mulut dia kurang perfume tapi hati dia baik
okay enough said kang tak ada pulak jadi belon malam karang hehe  ;P


 okay selepas banci jalan kami kena berpecah menjadi 2 group untuk mepercepatkan lab  .
dalam gambar ni kami tengah nak main bitumen
*takadalah main sangat kena masukkanbitumen ke dalam ring kecik2 *
kemudian kena buat experiment sikit la.


 setelah main bitumen kami kena  tangan dengan  tinner  eh camtu ke ejaan dia?
ahh lantak.. janji korang paham tinner tu ape..
lepas tu baru cuci dengan sabun dan dibilas dengan air.

ha makhluk bertiga ni pula sedang buat hentakan ke atas tanah sebanyak 62 kali.
itulah sebabnya group harus berpecah seketika
sebabnya kalau buat beramai2 entah bila nak habis. heh =-='
ujian ni dinamakan CBR .
lepas hentak2 kena letak kat mesin ambik bacaan. dan keluarlah benda panjang2 macam tiket wayang


*sebenarnya una memang tersalah sangka tu tiket wayang.. ahh malu malu :'') *

p/s: sorry entry terpanjang.  update ni untuk kenangan kita semua nanti.
mana tahu tiba-tiba ter rindu bacalah ni =') 
Post a Comment