Skip to main content

update hari pertama makmal kejuruteraan yang sempoi dan bersahaja. ^^

hari ini rabu 14/3/2012  merupakan hari kedua lab dijalankan
semalam adalah lab highway..
so entry ni pasal lab semalam okess?
 dan lecturernya memang  lawak, comel, dan sempoi.


inilah encik danial ,jangan kutuk dia, lu kutuk dia wa rembat lu  ;P


mula mula kami kena banci jalan raya , kena kira jumlah kereta keluar masuk di simpang betul betul depan mindef. bagi sesiapa yang tak tahu mindef tu apa,
mindef itu ialah  kementerian pertahanan malaysia berhampiran UTM semarak.
*ah kau ni una bajet tahu je mindef tu ape sebelum ni padahal ~"*
Sila diam, gua kan penulis blog ni, seharusnya gua bajet tahu . teheee :D
tepi tu ade warung cendol,ada jual mee kari kalau tak silaplah.
tapi una tak makan pun kat situ sebab mee kari dan cendol bukanlah makanan kegemaran una. usah persoalkan kenapa.
diulangi usah persoalkan.


 kalau tak lab ni dijalankan satu jam tapi disebabkan
encik danial berikan kami kelonggaran maka  lab ni dijalankan setengah jam sahaja yay! so una diposisi V9 perlu kira data keluar dari minor road ke major road.
HAH! PAHAM ke idak? tak paham buat2 paham je la
okess next !


jangan salah faham, ini bukan upacara bersanding beramai-ramai atau cubaan mengorat
inilah yang dikatakan sempoi dan bersahaja  ;P


inilah mindef (gambar ihsan google)

jalan depan mindef


penunggang motosikal terbabit cover macho bila dibanci hehehe ;P

una tahu bila korang tengok dalam gambar,
tengok ahli kumpulan una umpama sedang berjual beli pantun,ada yang bersembang dengan galaknya,ada yang termalu-malu rasa nak lempang je ,ada yang tersengih2 sambil merenung masa depan.
ini adalah kerana kenderaan yang lalu lalang di jalan yang mereka perlu kira adalah sedikit. sesiapa yang perlu kira jalan major adalah sungguh kesian.
beliau adalah tak lain tak bukan adalah qawiem @ Q .

 ya! inilah makhluk bernama Q.
korang jangan tertipu dengan muka baik dia ni .
sekali bukak mulut nohorommm
serius rasa nak penggal je
btw he is one of my best buddy in college .
senang dibawa berbincang dan perang mulut dan twitter dan juga maki makian. HAHA
walaupun mulut dia kurang perfume tapi hati dia baik
okay enough said kang tak ada pulak jadi belon malam karang hehe  ;P


 okay selepas banci jalan kami kena berpecah menjadi 2 group untuk mepercepatkan lab  .
dalam gambar ni kami tengah nak main bitumen
*takadalah main sangat kena masukkanbitumen ke dalam ring kecik2 *
kemudian kena buat experiment sikit la.


 setelah main bitumen kami kena  tangan dengan  tinner  eh camtu ke ejaan dia?
ahh lantak.. janji korang paham tinner tu ape..
lepas tu baru cuci dengan sabun dan dibilas dengan air.

ha makhluk bertiga ni pula sedang buat hentakan ke atas tanah sebanyak 62 kali.
itulah sebabnya group harus berpecah seketika
sebabnya kalau buat beramai2 entah bila nak habis. heh =-='
ujian ni dinamakan CBR .
lepas hentak2 kena letak kat mesin ambik bacaan. dan keluarlah benda panjang2 macam tiket wayang


*sebenarnya una memang tersalah sangka tu tiket wayang.. ahh malu malu :'') *

p/s: sorry entry terpanjang.  update ni untuk kenangan kita semua nanti.
mana tahu tiba-tiba ter rindu bacalah ni =') 
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…