April 12, 2011

resepi kerabu perut

okeyh kawan2
get ready untuk salin resepi ni yer..
sedap..
marvellous ok!

perhatian perut dimaksudkan adalah perut lembu bukan
perut kita  okeyh?
perut kita tak ada kena mengena dalam resepi ini
melainkan setelah siap boleh kita mengisi perut kita dengan resepi ni :)
ermm nyummy2


bahan bahan

100 gm kacang panjang(dipotong 3cm)

200 gm tauge

500 gm perut lembu

½ biji kelapa(buat kerisik)

3 batang serai

2 sudu besar udang kering 10 ulas bawang merah

5 ulas bawang putih

2 labu bawang besar

20 tangkai cili padi

2 tangkai cili merah

2 biji limau nipis
 
 
 
 
& kacang panjang dicelur.
 Kelapa diparut & digoreng untuk dijadikan kerisik.
 Bawang putih & merah, serai, udang kering & cili padi ditumbuk hingga halus.
 Campurkan semua bahan yang telah ditumbuk dengan kerisik. Tambahkan perut lembu, kacang panjang & tauge.
 Perahkan limau nipis, tambahkan garam & gula, gaul hingga kesemua bahan sama rata.
Kemudian taburkan bawang besar & cili merah hiris di atasnya.
 
 
p/s: cuba makan dengan ikan goreng n nasik.. sumpah marvellous!
una plak yang terliur sebab una kan tak leh makan nasi sekarang ni.. slruup! T-T
Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...