December 21, 2014

Movie Review : The Hobbit And The battle of the Five Army


Sinopsis

the hobbit and the battle of the five army merupakan sambungan dan pelengkap siri the hobbit.
Seperti semua orang tahu the hobbit mempunyai banyak cast members dimana agak mustahil untuk aku ingat semua. Pada part 1 ceritanya lebih simple, melibatkan bilbo baggins , the dwarf (kelompok atau sekumpulan orang kerdil yang berasal dari erebor diketuai thorin dan disertai oleh seorang ahli sihir bernama gandalf).
Dward mempunyai rancangan untuk menakluk semula erebor yang ditawan seekor naga bernama smaug. 
dalam part 2 mereka telah berjaya membuka pintu masuk erebor , dan permulaan awal part 3 adalah babak babak dimana the smaug telah ke laketown dan menyembur api ke seluruh pelusuk kota itu.Ramai yang terkorban .The smaug akhirnya dibunuh bart (yang dulunya berketurunan raja dari dale) dengan panah hitam.

bard and legolas. Both were dashing in the movie.. i just cant even! :"D

setelah kematian smaug, bart dan penduduk laketown datang ke erobor untuk menuntut janji daripada thorin.
Thorin menjanjikan emas pada seluruh penduduk laketown jika mereka sudi menolong the dwarf untuk masuk ke erebor. Thorin yang dirasuk semangat naga yang taksubkan emas dan menjadi tamak. Dia mengerahkan dward lainnya termasuk bilbo mencari arkenstone.arkenstone kemudiannya ditemui oleh bilbo namun tidak diserahkannya pada thorin kerana ketamakan thorin .

di scene lain gandalf yang di tangkap oleh orcs telah di selamatkan oleh saruman, lady of galadriel dan satu lagi watak yang aku tak ingat namanya ( elf).Gandalf mengambil keputusan untuk ke erobor untuk memberitahu thorin bahawa orc dan bala tenteranya akan datang menyerang mereka. Sementara thorin dengan kedegilannya yang menolak perjanjian damai dengan raja elf dan bart , Tauriel dan  legolas pula menemui kubu lama orcs yang bertempat di gundabad



keadaan semakin meruncing, seluruh erebor dan dale ditumpahi darah. Adakah thorin masih dengan sikap tamaknya? mampukan bilbo menyelamatkan rakan-rakanya dari dibunuh orcs?
siapakah yang akhirnya memiliki arkenstone? Mampukah legolas mencuri hati tauriel?


kena tengok sendiri. Actually banyak aku tak ulas. Cerita ni boleh diperbaiki sebenarnya. 
anyway cerita ni tetap woww!

1 of the epic movies i watched in 2014.

well done peter jackson.

Legolas and tauriel. They should be together in real life.
T_T







Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...