Skip to main content

fara fauzini adalah kembar fara fauzana! erk =-='

hey dearie peeps!
una tak tahu nak update hape
una tengah bengong bingung
rase macam segalanya2 una dah cerita kat blog ni
ouh ya mungkin tak semua
ada sikit2 lah una tak cerita due to privacy content

sebenarnya una nak tanya sikit kat korang
una ni ada tak peluang nak jadi dj radio lepas diploma?
kat hot fm
wajib ke lulusan mascom?
ke suka2 jer janji ade bakat boleh interview?

hye saya fara fauzini .kembar fara fauzana.. eh betullah itu sy.. ok tipu je =-='

una nak slimkan badan untuk itu
una tak kejar glamour
i go for money
i need money to start my bussines
and for sure kot2 boleh jadi model part time ke
tapi itupun kalau badan tu kurus la ye
una una...
berangan2 je keje kaw
DUSH3!
whatever i prove it!
kata una dengan penuh semangat :P
iklan komersial ke..


una sebenarnya bercinta2 bercita2 
nak buat kosmetik sendiri
make up semualah
sebab bidang tu memang tengah meningkat naik sekarang kan?
una nak berjaya macam arwah sosilawati
tapi una tak nak kene bunuh =-='
ok2 contoh macam datuk ct nurhaliza la
nak buat produk sendiri
free from alcohol
dan produk yang selamat and halal

membawa konsep ringan,ringkas, tapi cantik
(ok jangan sesiapa curi konsep ni.. kalau nak bayar royalti)

una tak suke make up yang tebal
so mungkin juga produk tu nanti
inspired from etude house
tapi identiti sendiri

sesiapa yang tahu macam mane jalannya untuk una start bussines
boleh email una ye?
una nak kertas perancangan
kita kena rancang dari awal kan?
una nak  tahu first step kena buat ape.
macam mana nak berhubung dengan kilang kosmetik
una tahu semua tu perlukan pelaburan
that's why una nak rancang
dari usia una sekarang


sesiapa yang tahu please email me at:kikyvanilla@gmail.com


una taknak kerja makan gaji
una nak berniaga
asyik chinese jer berniaga
bila melayu nak maju kan?
apsal eah semenjak 2 menjak ni
blog una ni macam ahli politik hah?
ceramah je kau nyah..
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ape kaitan fara fauzini?
gambar sekadar hiasan
dia memang fara fauzana
bhahaha





p/s: manfaatkan masa semaksima mungkin ;)
4 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…