January 10, 2011

bahaya contact lens palsu!

semalam lepas AJL
saja2 bukak facebook biz
then ade orang nak beli lens
so dia nak minta discount
una kata okay boleyh je bagi diskaun
pastu dia tanya
kalau i beli 15 pair
berapa diskaun u boleh bagi?
i said
ok i kene buat calculation dulu
then


tiba2 dia cakap kalau u bagi rm15 per pair i terus bank in

what? rm15 per pair?
how could i sell with that price honey..

i pun tak dapat dari supplier harga semurah tu

look.. if u  rasa nak damagekan u punya mata sila la cari yang palsu ok?

orang sekarang semua nak beli murah je
if baju okaylah u nak cari yang murah2 kat on9 shop
tapi lens my dear
u sanggup tanggung risiko kerosakan mata semata2 harga yang murah
sorry even i pun takkan jual if i dapat lens tu dengan harga yang terlalu murah


 
cz i takut i tak dapat jamin mata you yang rosak if apa2 jadi

mungkin orang ini beli kat una untuk kaut keuntungan so dia boleh jual dengan kawan2 dia 
dengan harga yang tinggi



kadang2 pelik bila ada orang sanggup beli lens yang di jual di pasar malam
korang tak takut ke akan risikonya?
 
macam mana nak beli contact lens?
first check degree mata(power), dapatkan  nasihat doktor jika doktor kata yes! awak memerlukan kaca mata awak boleh pakai.
contact lens kalau nak beli secara online boleh, tapi selidik dulu okay?kalau harga di jual terlalu murah janganlah beli bahaya, kualitinya mungkin kurang bagus.
nak lebih bagus belilah di kedai cermin mata .
in case apa apa jadi senang

 

p/s:jangan kedekut dengan diri sendiri


Post a Comment