Skip to main content

just some tips(ladies let's rocking!)

una tengok sekarang
makin ramai suka berfesyen
cantik2 semua


 ada yang ok ada yang ko

ya.. una pun bukan pandai sangat
just nak share some tips

1)be simple (simple is better please not too heavy)
2)jangan make up macam orang gila sedangkan u all nak pergi kedai runcit jer =-='
3)kalau yang pakai dress tu.. avoid shiny dress kalau u all keluar waktu siang
reason? korang bukan nak pergi night club and make up korang tu tak berguna ..sebab dress tu dah tarik attraction from your face
4)yang pakai shawl it's ok.. korang dah cun kalau nak letak aksesori boleh je.. tapi jangan sampai sepuluh aksesori kat kepala .. nanti orang ingat korang kedai aksesori .
5)yang berkulit putih please pakai blusher peach avoid warna merah.. nanti korang nampak macam badut.
4)yang berbadan kurus please avoid pakai baju yang terlalu striking warna dia.korang akan nampak pelik.
5)fake eyelash.. kalau nak pakai boleh.. tapi jangan berdouble triple fake eyelash tu. seriously korang nampak macam hantu nanti
6)kalau korang nak kurus,pakai baju banyak lapis(semasa si rumah) bila korang rasa panas,bdan berpeluh.. dan lemak akan dibakar sedikit demi sedikit dan psikologinya.. bila korang tengok korang nampak gemuk.. selera korang akan menurun.

7) ladies yang suka pakai tali pinggang.. it's ok.. tapi yang jenis suka pakai tali pinggang dengan baju singkat .tolong and tolongla.. itu tak cantik. ikut kesesuaian anda


till next entry

p/s: simple is better



11 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…