January 16, 2011

just some tips(ladies let's rocking!)

una tengok sekarang
makin ramai suka berfesyen
cantik2 semua


 ada yang ok ada yang ko

ya.. una pun bukan pandai sangat
just nak share some tips

1)be simple (simple is better please not too heavy)
2)jangan make up macam orang gila sedangkan u all nak pergi kedai runcit jer =-='
3)kalau yang pakai dress tu.. avoid shiny dress kalau u all keluar waktu siang
reason? korang bukan nak pergi night club and make up korang tu tak berguna ..sebab dress tu dah tarik attraction from your face
4)yang pakai shawl it's ok.. korang dah cun kalau nak letak aksesori boleh je.. tapi jangan sampai sepuluh aksesori kat kepala .. nanti orang ingat korang kedai aksesori .
5)yang berkulit putih please pakai blusher peach avoid warna merah.. nanti korang nampak macam badut.
4)yang berbadan kurus please avoid pakai baju yang terlalu striking warna dia.korang akan nampak pelik.
5)fake eyelash.. kalau nak pakai boleh.. tapi jangan berdouble triple fake eyelash tu. seriously korang nampak macam hantu nanti
6)kalau korang nak kurus,pakai baju banyak lapis(semasa si rumah) bila korang rasa panas,bdan berpeluh.. dan lemak akan dibakar sedikit demi sedikit dan psikologinya.. bila korang tengok korang nampak gemuk.. selera korang akan menurun.

7) ladies yang suka pakai tali pinggang.. it's ok.. tapi yang jenis suka pakai tali pinggang dengan baju singkat .tolong and tolongla.. itu tak cantik. ikut kesesuaian anda


till next entry

p/s: simple is better



Post a Comment