Skip to main content

semanis cinta sependek nota

2006
A:awak.. apa ciri2 bakal bf awak?
B:hurm? dia bukan anak orang kaya,kenapa tanya?
A: tak ade apa2 .. saja tanya.. hmm.. kenapa tak boleh dengan anak orang kaya?
B: sebab saya miskin.
A:erk?


1tahun kemudian
B: awak... saya nak pindah sekolah teknik,harini last kita mesej tau.. bubye.
A:terkelu(kenapalah dia selalu uji hati ku.. tapi xape .. akan ku tunggu dia..)

beberapa bulan kemudian
B:hai awak .... saya dah nak cuti penggal.. nanti saya balik pj tau..
A:(dengan perasaan gembira ) ye ke?
B:awak.. dah lama kita kenal.. saya tak tahu awak ni kerja apa.
A:(erkk..) saya kerja kampung je awak.. tolong2 ibu di kebun
B:oh... ok la tu janji halal(dengan suara ceria)

tiba2 B terdengar.
A**** mummy dah nak keluar ni.. kunci gate tau.
B:terdiam
A:shit!*

****** off*****

A: sorry awak.. saya bohong awak... please maafkan saya
B:kenapa bohong?
A:awak nak kawan dengan saya ke kalau saya kata saya anak org kaya?
B:mestilah kawan.. siapa cakap saya taknak kawan dengan anak orang kaya?
A: habistu dulu?
B:saya cuma cakap taknak bercinta dengan anak orang kaya bukan taknak kawan..
A:jadi kita akan kawan je la yea?
B:ye la ..awak ni.. adui tanya lagi lembap la awak ni.. hehehe
A: *menjerit dalam hati(macam manalah caranya aku nak buat supaya dia faham,aduh susah ke nak faham i love u faham tak?!!!)

selang beberapa hari

A:awak macam mana kalau ada orang cakap dia suka kat awak?
B: saya lari..
A: hah?kenapa?
B: saya seganla awak.. saya tak biasa.. alah perkara tu takkan jadi punye.lagipun saya ni tak cantik tau awak. kawan2 sekolah selalu panggil saya doraemon. bla .bla bla.
A:*dalam hati (kenapa dia ni selalu tukar topik .. ?betul2 menguji aku .. tapi *comel*

keesokan harinya
A:hai awak.. morning
B:morning..
A: awak nak buat apa harini
B:saya dengan cousin saya nak pergi ice skating dekat pyramid.
A:ouh.. awak pandai main skate ?
B:tak pandai....tapi xpe cousin saya pandai main skate..;)
A: Ok awak .. take care tau kat sana..


di sunway pyramid
harap maaf  ade perlawanan hoki ais ,jadi anda tidak boleyh bermain
B: awak.. saya sedih.. saya tak dapat main
A: (tak terkejut langsung) ouh ye la .. mmng ade match kat situ.
B:hurm.. (menangis)
A:kenapa menangis ni?syhh....

SEDANG MENANGIS.. B terlanggar baru seorang lelaki
B:soryy tak sengaja.. eh?(suara dia bergema di hujung talian A)

lelaki kacak tinggi lampai itu berpatah balik
dilihat gadis dihadapannya

A:tersenyum sambil hulurkn tisu
B:awak?
A: yer saya tuan puteri...
B:rasa rendah diri dan ingin berlalu pergi
A:(mencapai tangan B )eh..awak nak pergi mana?
B:sss.. saya.. ssaya nak makan .. lapar
A:jom saya belanja makan
B:ttt.. tapi.
belum sempat B habiskan ayat jari telunjuk A singgah dibibirnya..
A:jom.. (sambil mengenyit mata)

B kelu sepanjang bersama A,raut wajahnya sedikit takut2.orang kacak dan kaya sebegini pasti sudah ada yang punya aduh.. hati2 jgn smpai jatuh hati

jarak umur antara 2 orang itu lebih kurang 5 tahun

A:Kenapa awak diam.. makanla awak.  nanti awak sakit..
B:erk.. tak.. apelah encik .. er.. saya nak pergi dulu nanti cousin saya cari
A: kenapa tiba2 berencik2 ni? awak.. boleh tak awak jangan seksa hati saya?
B;???saya budak2 lagi
A:umur cuma angka.. saya sangggup tunggu awak.asalkan awak terima saya
B: saya... (muka serba salah.. bercampur rasa malu..)
sememangnya dia sudah lama jatuh hati.. tapi bila melihat jejaka itu berdiri di depan matanya,.10 kali ganda lagi crushnya.(tunduk malu)
A:tersenyum manis(semoga cinta ini kekal selamanya)


**************
when u are fall in love with me.. i'm just need your smile to get to know this.


apa? cerita ni tergantung?
ya.. sebabnya.. the endnya kornag sendri tahu apa..












13 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…