November 5, 2010

semanis cinta sependek nota

2006
A:awak.. apa ciri2 bakal bf awak?
B:hurm? dia bukan anak orang kaya,kenapa tanya?
A: tak ade apa2 .. saja tanya.. hmm.. kenapa tak boleh dengan anak orang kaya?
B: sebab saya miskin.
A:erk?


1tahun kemudian
B: awak... saya nak pindah sekolah teknik,harini last kita mesej tau.. bubye.
A:terkelu(kenapalah dia selalu uji hati ku.. tapi xape .. akan ku tunggu dia..)

beberapa bulan kemudian
B:hai awak .... saya dah nak cuti penggal.. nanti saya balik pj tau..
A:(dengan perasaan gembira ) ye ke?
B:awak.. dah lama kita kenal.. saya tak tahu awak ni kerja apa.
A:(erkk..) saya kerja kampung je awak.. tolong2 ibu di kebun
B:oh... ok la tu janji halal(dengan suara ceria)

tiba2 B terdengar.
A**** mummy dah nak keluar ni.. kunci gate tau.
B:terdiam
A:shit!*

****** off*****

A: sorry awak.. saya bohong awak... please maafkan saya
B:kenapa bohong?
A:awak nak kawan dengan saya ke kalau saya kata saya anak org kaya?
B:mestilah kawan.. siapa cakap saya taknak kawan dengan anak orang kaya?
A: habistu dulu?
B:saya cuma cakap taknak bercinta dengan anak orang kaya bukan taknak kawan..
A:jadi kita akan kawan je la yea?
B:ye la ..awak ni.. adui tanya lagi lembap la awak ni.. hehehe
A: *menjerit dalam hati(macam manalah caranya aku nak buat supaya dia faham,aduh susah ke nak faham i love u faham tak?!!!)

selang beberapa hari

A:awak macam mana kalau ada orang cakap dia suka kat awak?
B: saya lari..
A: hah?kenapa?
B: saya seganla awak.. saya tak biasa.. alah perkara tu takkan jadi punye.lagipun saya ni tak cantik tau awak. kawan2 sekolah selalu panggil saya doraemon. bla .bla bla.
A:*dalam hati (kenapa dia ni selalu tukar topik .. ?betul2 menguji aku .. tapi *comel*

keesokan harinya
A:hai awak.. morning
B:morning..
A: awak nak buat apa harini
B:saya dengan cousin saya nak pergi ice skating dekat pyramid.
A:ouh.. awak pandai main skate ?
B:tak pandai....tapi xpe cousin saya pandai main skate..;)
A: Ok awak .. take care tau kat sana..


di sunway pyramid
harap maaf  ade perlawanan hoki ais ,jadi anda tidak boleyh bermain
B: awak.. saya sedih.. saya tak dapat main
A: (tak terkejut langsung) ouh ye la .. mmng ade match kat situ.
B:hurm.. (menangis)
A:kenapa menangis ni?syhh....

SEDANG MENANGIS.. B terlanggar baru seorang lelaki
B:soryy tak sengaja.. eh?(suara dia bergema di hujung talian A)

lelaki kacak tinggi lampai itu berpatah balik
dilihat gadis dihadapannya

A:tersenyum sambil hulurkn tisu
B:awak?
A: yer saya tuan puteri...
B:rasa rendah diri dan ingin berlalu pergi
A:(mencapai tangan B )eh..awak nak pergi mana?
B:sss.. saya.. ssaya nak makan .. lapar
A:jom saya belanja makan
B:ttt.. tapi.
belum sempat B habiskan ayat jari telunjuk A singgah dibibirnya..
A:jom.. (sambil mengenyit mata)

B kelu sepanjang bersama A,raut wajahnya sedikit takut2.orang kacak dan kaya sebegini pasti sudah ada yang punya aduh.. hati2 jgn smpai jatuh hati

jarak umur antara 2 orang itu lebih kurang 5 tahun

A:Kenapa awak diam.. makanla awak.  nanti awak sakit..
B:erk.. tak.. apelah encik .. er.. saya nak pergi dulu nanti cousin saya cari
A: kenapa tiba2 berencik2 ni? awak.. boleh tak awak jangan seksa hati saya?
B;???saya budak2 lagi
A:umur cuma angka.. saya sangggup tunggu awak.asalkan awak terima saya
B: saya... (muka serba salah.. bercampur rasa malu..)
sememangnya dia sudah lama jatuh hati.. tapi bila melihat jejaka itu berdiri di depan matanya,.10 kali ganda lagi crushnya.(tunduk malu)
A:tersenyum manis(semoga cinta ini kekal selamanya)


**************
when u are fall in love with me.. i'm just need your smile to get to know this.


apa? cerita ni tergantung?
ya.. sebabnya.. the endnya kornag sendri tahu apa..












Post a Comment