November 3, 2010

kerek la lu! (khas buat pmain bola spak kg kuala linggi!!!)

total station  kt kolej pakai ni
kt kem ukur pakai sokkia
sokkia mmng mahal even pattern lame
kat bawah ni tripod
harga tripod ni tak tahu berapa tapi rase adelah 2,3 ribu..1

gambar apa tu?
tu la gambar total station..
lebih kurang macam tu la
kat kolej kami pakai
yang baru sikit dari ini
topcon 7 series
ape motif una letak pic ni?
ok kan baru2 ni una ade cakap una
ade kem ukur kat kuala linggi melaka
kat sini una ade cerita
first day we all terpaksa berhenti ukur sebab hujan
second day kami kene berhenti ukur even kami dah tinggal 2 titik je lagi
sebabnye orang2 kampung kuali linggi yang agak2 bastard
sorry una mmng macam ni
bengang tak habis lagi
kami dapat kawasan di ukur di padang bola
penyeleras dari utm mintak kami ukur kat sana
so kami  tak boleyh bantah
memang penat sbb kami kene berjalan 2 kilometer dgn bawak alat2 semua nak pergi site
kami start ukur dari pagi lagi
dah siap pemanacangan
so kami kene terus buat ukur takimetri
una lega sangat2 pukul 12 pemancangan dah siap
so kawan2 una balik untuk lunch
una volunteer nak tinggal situ jaga barang
sebab takkan nak tinggal macam tu je kan?
harga total station sahaja
rm2400
belum yang lain2
so una just makan roti haritu
bila kawan2 una sampai balik
kami terus start buat takimetri
dah sampai separuh kami buat
datang 5 biji motor tepi padang
ingatkan just nak menonton
una buat tak tahu jela
kami tetap buat kerja
then kami nampak makin lama makin ramai
diorang masuk padang
start main bola!!!!
pergh hati dah panas bila dorang sengaja tendang bola ke arah kitorang
kawan2 una dah genggam penumbuk
kanmi fikir tu tempat orang je
n kami student.
nak jaga nama baik UTM punya pasal la
kalau ikutkan memang dah ramai baling pole yang tajam tu kat perut diorang takut dorang
kalau kena total station tu sape nak ganti?
 macam ade duit la sangat duduk pun kat kmpung kerja hari2 main bola
diorang ingat kami nak tangkap gambar padahal masa tu tengah cerap jarak
penyelaras UTM sampai kawasan kami
dia pun dengan terpaksa suruh kami blah dari situ
taknak lepas ni jadi ape2
hati siapa tak panas?
bf una cakap kalau sampai bola tu kena kat una
dia pergi bunuh sekor2 yang batak bola tu
so kami pun pulang ke chalet dengan perasaan yang teramat marah dan geram.
esoknya
pagi2 buta kami dah pergi  site
kami buat cepat2 sampai siap
kami sepakat cacak paku banyak2 kat padang tu
sorry ye pemain bola kampung yang xde mase depan
kami memang jahat kan kan kan?
korang silap orang nak cari pasal
bubye!


(dengar cerita petang tu,pemain bola sepak kampung kaki dorang berdarah2.. n ade kene kancing gigi sbb kene paku berkarat)

sorry .. kami memang kejam !

Post a Comment