Skip to main content

kerek la lu! (khas buat pmain bola spak kg kuala linggi!!!)

total station  kt kolej pakai ni
kt kem ukur pakai sokkia
sokkia mmng mahal even pattern lame
kat bawah ni tripod
harga tripod ni tak tahu berapa tapi rase adelah 2,3 ribu..1

gambar apa tu?
tu la gambar total station..
lebih kurang macam tu la
kat kolej kami pakai
yang baru sikit dari ini
topcon 7 series
ape motif una letak pic ni?
ok kan baru2 ni una ade cakap una
ade kem ukur kat kuala linggi melaka
kat sini una ade cerita
first day we all terpaksa berhenti ukur sebab hujan
second day kami kene berhenti ukur even kami dah tinggal 2 titik je lagi
sebabnye orang2 kampung kuali linggi yang agak2 bastard
sorry una mmng macam ni
bengang tak habis lagi
kami dapat kawasan di ukur di padang bola
penyeleras dari utm mintak kami ukur kat sana
so kami  tak boleyh bantah
memang penat sbb kami kene berjalan 2 kilometer dgn bawak alat2 semua nak pergi site
kami start ukur dari pagi lagi
dah siap pemanacangan
so kami kene terus buat ukur takimetri
una lega sangat2 pukul 12 pemancangan dah siap
so kawan2 una balik untuk lunch
una volunteer nak tinggal situ jaga barang
sebab takkan nak tinggal macam tu je kan?
harga total station sahaja
rm2400
belum yang lain2
so una just makan roti haritu
bila kawan2 una sampai balik
kami terus start buat takimetri
dah sampai separuh kami buat
datang 5 biji motor tepi padang
ingatkan just nak menonton
una buat tak tahu jela
kami tetap buat kerja
then kami nampak makin lama makin ramai
diorang masuk padang
start main bola!!!!
pergh hati dah panas bila dorang sengaja tendang bola ke arah kitorang
kawan2 una dah genggam penumbuk
kanmi fikir tu tempat orang je
n kami student.
nak jaga nama baik UTM punya pasal la
kalau ikutkan memang dah ramai baling pole yang tajam tu kat perut diorang takut dorang
kalau kena total station tu sape nak ganti?
 macam ade duit la sangat duduk pun kat kmpung kerja hari2 main bola
diorang ingat kami nak tangkap gambar padahal masa tu tengah cerap jarak
penyelaras UTM sampai kawasan kami
dia pun dengan terpaksa suruh kami blah dari situ
taknak lepas ni jadi ape2
hati siapa tak panas?
bf una cakap kalau sampai bola tu kena kat una
dia pergi bunuh sekor2 yang batak bola tu
so kami pun pulang ke chalet dengan perasaan yang teramat marah dan geram.
esoknya
pagi2 buta kami dah pergi  site
kami buat cepat2 sampai siap
kami sepakat cacak paku banyak2 kat padang tu
sorry ye pemain bola kampung yang xde mase depan
kami memang jahat kan kan kan?
korang silap orang nak cari pasal
bubye!


(dengar cerita petang tu,pemain bola sepak kampung kaki dorang berdarah2.. n ade kene kancing gigi sbb kene paku berkarat)

sorry .. kami memang kejam !

8 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…