Skip to main content

ukur-ukurlah.)(bengang+berharap)

ok as u guys knew
una sekarang kat melaka
buat ukur pemancangan
agak2 mencabar kesabaran jiwa bila disini yer kawan2
semalam kami start buat pemancangan dalam pukul 2 macam tu
setelah di berikan kawasan
ok.. mula2 jalan kaki macam biasa..
tengok tempat
bapak sempit..
(dalam hati dah menyumpah2)
then bila dah cool sikit gi la nak tarik tape tu..
tiba2.. penyelaras cakap..
ok yea.. kita ade tempat ukur lagi best.. ok simpan tape ..
 jom3
eh... what the #%$^$%&
nasib baik naik van
first2 sampai kat kawasan baru tu rasa happy balik
 bila nampak kedai runcit
sebabnya fikir2 dalam hati
lepas ni bolehla beli air kalau haus
masa tu pulak cuaca memang baek punye
una pegang prisma
n kawan2 lain dah set alat
then start pancang
memang mula2 susah
then bila dah tinggal separuh
gila punya happy tak payah cakap
kami jangka siap cepat
hati dah yes yes yes dah
tiba-tiba jauh diatas sana kami terlihat satu geng gelap2
ok2 bajet mendung seketika
tiba2 angin kuat yang jeles akan kami telah bertiup sekencang-kencang nya
tak ada pilihan  lain ..cabut alat yang telah kami set dengan susah payah
mana boleh tak cabut
kalau alat tu rosak memang rase nak terjun bangunan je
harga alat tu sama macam pinjaman ptptn kami
rm24000
ok bengang ok bengang
dengan segala hormatnya kami kena ulang balik kerja semalam..
macam bodo kan?
seyes bengang ade
ade 6 task lagi weyh jangan buat gile
terima kasih wahai hujan kerana turun
tapi boleh tak jangan turun dulu?
T-T

13 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…