Skip to main content

sila jangan ketawa bila lihat saya.....

una ni lawak ke?
 sila cakap dengan jujur
una tak faham
 since i was in form 4 rasenye
abang  angkat una..
una cakap sikit dia ketawa.
cakap banyak lagilah...
kadang2 belum lagi una wat ape2 dia boleh ketawa
lawak ke una ni?
start orang wat camtu
una standby 1 cermin kecik
asal dorang gelak je
 cepat2 una cermin muka sendiri
eh..rasenye xde ape benda pun kat muka aku ni
aku rase aku xpulak letak sticker
''sila ketawa bila lihat muka saya''
ok perkara ini bukan terjadi sekali sekala yer kawan2
banyak kali
n kat kolej ni pun same
classmate una selalu ketawa tengok una
una rasa benda tu x lawak pun
una just bercakap dengan pen ..
 adekah itu lawak?
una cakap camni ``pen .. janganlah abis dakwat.. xsukelah macamni!!''
then dengan lecturer n kawan2 semua gelak
 haaaa.. gelak la korang..
n yang buat diorang gelak lagi bila
una cakap kat lecturer yang una x faham ape dia ajar
una cakap puan boleh tak ajar saya sekali lagi''saya tak fahamlah''
(sebenarnya waktu tu puan dah ajar una buat kali kesepuluh)
n then lecturer tu tarik nafas panjang  n una just cakap'' terima kasih puan ajar saya yang lembap ni''
ok ok .. una tahulah una ni lemb.. an?
n yang paling kuat ketawakan una ialah bf una sendiri
n una rase nak sepak dia lepas tu
terima kasih sebab gelakkan saya  =  _______=''
13 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…