Skip to main content

bila DDA naik angin ,pencuri hp lari lintang pukang

ola.. wah rasenya cam lambat jer update ni kan?
tapi xapelah
sebabnyer ade story nak cerita ni
hik9(betul ke ayat camtu?)
ceritanya macam ni
hp kawan una hilang petang semalam..
dia tertinggal dalam beg masa masuk library
phone tu hilang petang
then masa tu ade orang perasan seorang senior  bernama sha
kat belakang tu duduk lama2
then kami semua syak dialah pencurinya
cz una sendiri pernah nampak dia selongkar beg orang lain
then malam tu kawan2 kami semua ni nampak memang dia pakai phone kawan una ni
masa tu calling2 kawan sama kos dengan kami
dari aras satu sampai aras 4
so kumpul2 adelah dalam 20 orang macam tu
block jalan dia
then nak tahu alasan dia ape?
dia kata kawan dia bagi dia hp tu..
kawan dia tu pulak outsider.. bukan pelajar kolej kami
pastu kitorang tanya lagi
macam mana dia bagi?
dia kata pos
aik.. takkan pos petang petang tu gak dapat
bila tanya pulak lagi
 kawan duduk mana?
kawan duduk kat kuantan
lagi la terserlah kebodohannya
kenapa nak pos kalau berada dalam kawasan yang sama?
celaka disitu ye
then dia pulangkan phone tu
tapi benda takleh settle camtu jerkan?
kami berkeras nak tahu siapa pencuri
n kami nak dia mengaku
esoknya jumpa lagi kat library
phsyco punya phsyco .. dia tak mengalah gak
buat muka innocent la kan..
then kami cakap ambik kata putus nak bawak perkara ni ke pihak atasan
n kami nak jumpa dia malam ni nak tengok sampul pos dia tu
tiba2 plak dia cakap kawan dia bagi by hand
menipu disitu
una dalam hati rasa nak mencarut tapi sabar je dulu
kawan una yang sorang tu dah nak angkat penumbuk .
pastu pukul 8 mlam tadi
dia letak surat depan bilik dengan duit rm30
dalam surat dia mengaku dia ambik n mintak tak dibawa ke pihak atasan
sorry to say kami tak berkompromi dengan pencuri
so.. dengan segala hormatnya selasa ni kami akan ke HEP
untuk buat laporan
oleh sebab kat asrama ni pun banyak berlaku kecurian yang sama
tadi kitorang geledah bilik dia
jumpa macam2
video xxxx,phone  4 biji, n resit bank
tengok duit banyak
tapi kenapa mencuri?
n dengar cerita.. dia dapat bantuan zakat dan mara
tapi duit dia habis untuk puaskan nafsu dengan lelaki.
dia bayar lelaki tu dan dia badan dia free
erkkkkkk???
loya tekak dengar
n kes ni memang betul2 kes yang buat una rase nak terajang muka dia
ayah baru jer meninggal
bukan nak sedekah al fatihah ke yassin ke
sakit hati sungguh
una tak perfect nak judge orang tapi benda ni memang patut diambil tindakan
nota:DDA  TU  nama KOS KAMI (BUDAK CIVIL ENGINEERING KAT SINI MEMANG BRUTAL2.. PENCURI TU TERSILAP CURIK PHONE HUHU.. CURIK PLAK PHONE BUDAK2 YANG KEPALA ANGIN..



14 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…