October 22, 2010

bila DDA naik angin ,pencuri hp lari lintang pukang

ola.. wah rasenya cam lambat jer update ni kan?
tapi xapelah
sebabnyer ade story nak cerita ni
hik9(betul ke ayat camtu?)
ceritanya macam ni
hp kawan una hilang petang semalam..
dia tertinggal dalam beg masa masuk library
phone tu hilang petang
then masa tu ade orang perasan seorang senior  bernama sha
kat belakang tu duduk lama2
then kami semua syak dialah pencurinya
cz una sendiri pernah nampak dia selongkar beg orang lain
then malam tu kawan2 kami semua ni nampak memang dia pakai phone kawan una ni
masa tu calling2 kawan sama kos dengan kami
dari aras satu sampai aras 4
so kumpul2 adelah dalam 20 orang macam tu
block jalan dia
then nak tahu alasan dia ape?
dia kata kawan dia bagi dia hp tu..
kawan dia tu pulak outsider.. bukan pelajar kolej kami
pastu kitorang tanya lagi
macam mana dia bagi?
dia kata pos
aik.. takkan pos petang petang tu gak dapat
bila tanya pulak lagi
 kawan duduk mana?
kawan duduk kat kuantan
lagi la terserlah kebodohannya
kenapa nak pos kalau berada dalam kawasan yang sama?
celaka disitu ye
then dia pulangkan phone tu
tapi benda takleh settle camtu jerkan?
kami berkeras nak tahu siapa pencuri
n kami nak dia mengaku
esoknya jumpa lagi kat library
phsyco punya phsyco .. dia tak mengalah gak
buat muka innocent la kan..
then kami cakap ambik kata putus nak bawak perkara ni ke pihak atasan
n kami nak jumpa dia malam ni nak tengok sampul pos dia tu
tiba2 plak dia cakap kawan dia bagi by hand
menipu disitu
una dalam hati rasa nak mencarut tapi sabar je dulu
kawan una yang sorang tu dah nak angkat penumbuk .
pastu pukul 8 mlam tadi
dia letak surat depan bilik dengan duit rm30
dalam surat dia mengaku dia ambik n mintak tak dibawa ke pihak atasan
sorry to say kami tak berkompromi dengan pencuri
so.. dengan segala hormatnya selasa ni kami akan ke HEP
untuk buat laporan
oleh sebab kat asrama ni pun banyak berlaku kecurian yang sama
tadi kitorang geledah bilik dia
jumpa macam2
video xxxx,phone  4 biji, n resit bank
tengok duit banyak
tapi kenapa mencuri?
n dengar cerita.. dia dapat bantuan zakat dan mara
tapi duit dia habis untuk puaskan nafsu dengan lelaki.
dia bayar lelaki tu dan dia badan dia free
erkkkkkk???
loya tekak dengar
n kes ni memang betul2 kes yang buat una rase nak terajang muka dia
ayah baru jer meninggal
bukan nak sedekah al fatihah ke yassin ke
sakit hati sungguh
una tak perfect nak judge orang tapi benda ni memang patut diambil tindakan
nota:DDA  TU  nama KOS KAMI (BUDAK CIVIL ENGINEERING KAT SINI MEMANG BRUTAL2.. PENCURI TU TERSILAP CURIK PHONE HUHU.. CURIK PLAK PHONE BUDAK2 YANG KEPALA ANGIN..



Post a Comment