October 28, 2010

misteri mimpi seorang kawan

sorry kawan2 una busy gegila
esok una kene pergi kem ukur  kat melaka
aiseyh penat2
5 hari kat sana.. so balik hari selasa..
tapi yang tak sedap hatinya.. setakat ini
sudah 3 orang bemimpi buruk
pada mulanya kami semua ni happy gila gaban
sebab masa ukur satu dulu kami ukur kat situ jugak
mimpi buruk pertama dia .. hampir jadi kenyataan ..
 nak tahu kenapa?
 macam ni.. hari rabu  minggu lepas pukul 3 pagi dia terjaga
dia kata dia mimpi bas kami ke melaka accident
n salah seorang daripada kami akan meninggal dunia
 n time accident tu kami naik bas persiaran
memang kami takut mula2 sebab dia mimpi pukul 3 pagi
n biasanya mimpi2 dalam waktu2 macam ni jadi kenyataan
tapi bila fikirkan kami pergi naik bas kolej
so kami anggap mimpi tu mainan tidur
n keesokan harinya waktu kelas ukur
tiba2 lecturer kami bagithu
kita ada masalah sikit sebab  bas kolej kita terpaksa hantar budak sem 5 ke kl
ada makmal
so kita akan naik bas persiaran
masa tu kitorang yang tahu pasal mimpi dia niyh
muka pucat
terduduk dan terdiam sekejap
una pun call datuk una
tanya dia apa maksud mimpi sebegini
kata atuk una
ada  sesuatu yang akan jadi nanti
kepada salah seorang antara kami
 datuk una suruh kami semua berjaga2
n jangan ''gaja''(seronok) sangat
una harap esok tak ada sesiapa yang akan ''pergi''
doakan kami selamat sampai
Post a Comment