Skip to main content

misteri mimpi seorang kawan

sorry kawan2 una busy gegila
esok una kene pergi kem ukur  kat melaka
aiseyh penat2
5 hari kat sana.. so balik hari selasa..
tapi yang tak sedap hatinya.. setakat ini
sudah 3 orang bemimpi buruk
pada mulanya kami semua ni happy gila gaban
sebab masa ukur satu dulu kami ukur kat situ jugak
mimpi buruk pertama dia .. hampir jadi kenyataan ..
 nak tahu kenapa?
 macam ni.. hari rabu  minggu lepas pukul 3 pagi dia terjaga
dia kata dia mimpi bas kami ke melaka accident
n salah seorang daripada kami akan meninggal dunia
 n time accident tu kami naik bas persiaran
memang kami takut mula2 sebab dia mimpi pukul 3 pagi
n biasanya mimpi2 dalam waktu2 macam ni jadi kenyataan
tapi bila fikirkan kami pergi naik bas kolej
so kami anggap mimpi tu mainan tidur
n keesokan harinya waktu kelas ukur
tiba2 lecturer kami bagithu
kita ada masalah sikit sebab  bas kolej kita terpaksa hantar budak sem 5 ke kl
ada makmal
so kita akan naik bas persiaran
masa tu kitorang yang tahu pasal mimpi dia niyh
muka pucat
terduduk dan terdiam sekejap
una pun call datuk una
tanya dia apa maksud mimpi sebegini
kata atuk una
ada  sesuatu yang akan jadi nanti
kepada salah seorang antara kami
 datuk una suruh kami semua berjaga2
n jangan ''gaja''(seronok) sangat
una harap esok tak ada sesiapa yang akan ''pergi''
doakan kami selamat sampai
10 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…