Skip to main content

cinta dulu dan sekarang


na minta maaf
selama ni na selalu cakap na maafkan abang
dan na kata na takkan ungkit lagi
mungkin na dah maafkan abang
tapi na tak pernah lupakan
setiap hari


dulu kan na ni budak perempuan yang tak tahu apa2
tentang cinta
abang yang ajar na erti cinta
na tahu macam mana rasa sakitnya
na tahu macam mana rasa nak sayang orang
sepenuh hati
sumpah na bahagia waktu tu
 bahagia sangat walaupun na nampak depan mata na
abang mesra dengan orang lain


20.12.2008

abang tinggalkan na..
masa tu na cuma mampu menangis
na tahu abang mungkin dah bosan dengan
na x ada apa2

 na x pandai nak bergaya macam orang lain
na  mengaku masa tu susah sangat
abang cinta pertama na
abang tahu kan?
 sekali na jatuh cinta
na tetap cinta

na tetap tunggu abang
hari demi hari
na tetap mesej abang
sebab na yakin suatu hari nanti abang akan berubah

1 januari 2009
abang bagi na no gf baru abang
tuhan je tahu betapa sakitnya hati na haritu
tapi na sabar

 na ambil no gf abang
na mesej dia
atas niat nak berkawan
tapi sakit ..
sakit sangat
na tak tahu nak mengadu kat siapa

abang selalu mintak na topupkan abang
na tolong abang
walau na tahu abang takkan mesej na punya
na tahu
:')

na  gembira  tengok abang gembira
suatu hari .. masa na tengah menangis sorang diri
kawan na call
na angkat
bila dia dengar je na menangis
dia kata pada na
dia nak gembirakan hati na
na tak boleh  terima dia
walaupun na tahu
dah 2 tahun dia tunggu na

mencintai tak semestinya memiliki kan ?
na tetap cinta abang..

suatu hari na ikhlaskan  hati
na cakap dengan abang

fiz..
''na tahu sekarang ni na selalu selalu ganggu hidup fiz''
na janji na akan pergi
tapi janji dengan na..
 walau apapun
fiz mesti setia dengan dia
 jangan bagi dia rasa sakit tau
na tak nak dia rasa apa yang na rasa

lepastu abang terus call na
for the first time na dengar abang menangis
na keliru
kenapa?
 abang mintak na jangan pergi

tapi tekad na dah bulat waktu tu
walaupun na berat hati

dengan itu 8 februari 2009
 abang clash dengan dia
tapi na sakit
 sebab na tengok myspace couple abang dengan dia masih ada waktu tu
i'm crying
n crying

sejak  saat itulah na berubah
 na mintak maaf
 na tak boleh sayang abang macam dulu
tapi yang pasti na masih sayang abang
na pun tak pasti setakat mana
tapi sudah cukup kan kalau nak tak pernah duakan abang?



na mengaku sekarang abang semakin ok
semakin menghargai na
na tahu kadang2 abang rimas tengok na sensitif sangat
hargailah na
na x akan sensitif pada seseorang yang na tak cinta

n abang tahu kan sekarang na berkawan dengan ex couple abang?
bukan mudah
tapi sekurang2nya na mampu memaafkan











14 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…