October 17, 2010

bapak ayam kolej( aku benci kau )

haritu una una ade terjumpa dengan musuh ketat di kolej
dia senior una n ambik kos wartawan
siap berhenti kereta konon2 nak menunjuk
alah2 xpayah tunjuk la.. kalau setakat kereta pinjam
n masa kat library hari yang sama
 terjumpa lagi
eisshhh sabar je la
sampai bila mamat ni nak menyemak kat kolej ni
patutnya dia dah habis
tapi tak habis2
dalam erti kata lain
dia ''REPEAT SEM''
mesti korang tertanya2 kenapalah una benci sangat dengan dia kan?
ok ceritanya macam ni
first2 una masuk kolej
dia ni abang fasi kat kolej
n dia pun usha2 kawan baik una
kawan paling rapat una sewaktu ketika dulu
then masa tu una tak kisah dan tak heran la
lantak diorang la urusan diorang kan
start kawan una kapel dengan dia
kawan una selalu tak balik hostel
n una risau..
tapi una tak nak tanya sebab taknak dia fikir una sibuk2 kan
then 1 hari lelaki tu pergi KL selama seminggu
konon2 ade kerja
 sepanjang 1 minggu dia langsung tak call even sms pun kat kwn una tu
dia menangis .. n cerita semua kat una
n dia buat pengakuan dia pernah tidur dengan lelaki tu
una betul2 terkejut tapi takkan nak marah kan?
una nasihat elok2 .
then malam lelaki tu balik kuantan
dia konon2 nak jumpa gf dia ni
siang tu kwn una potong rambut pendek sependek2 nya
walau dia tahu bf dia tak suka
(mungkin tu cara dia hilangkan tension)
bf dia cam tak kenal dia  n tiba2 nak marah2 una
aishh tu wat una hangin tu.
masalah kau dengan gf kau
jangan kau nak babitkan aku!
bf dia cipta beribu alasan la kan waktu tu
masa tu gf dia dah celaru kan
una just cakap macam ni jer..
kalau kapel dengan dia balik
kau jangan cerita ape2 kat aku
walau satu pun aku tak nak ambik tahu!
kawan una sayang kat dia then pilih nak jugak dengan dia
walaupun selepas tu dia nampak dengan mata kepala dia sendiri
bf dia curang dengan perempuan lain
una sayang hubungan persahabatan tu tapi nak buat macam mana
kawan una dah pun berhenti kolej
dan kami lost contact gara2 lelaki tak guna itu
n haritu una nampak dia usha budak baru lagi
 n una cakap kat bf una
kalau sampai kali ni ade budak lain jadi mangsa
una akan buat hidup dia pulak merana.
una tak faham berapa ramai lagi orang yang dia nak rosakkan
una betul2 tak suka lelaki macam tu
n menurut kawan2 una yang satu hostel dengan dia
lelaki tu sekarang dah jadi bapak ayam kat kolej
so bloggers rasa2nya patut tak una buat sesuatu untuk hukum dia?
Post a Comment