Skip to main content

hati2 bila turun tangga

last week
una keluar dengan si dia
saja nak  release tension okay (apa yang kau tension una?)
 so kami rancang nak tengok movie sebab una ni memang kaki wayang..
so hari tu una nak tengok magika
 sebab roommate una cakap cerita tu ok
so.. tak fikir panjang una pon ajak bf pergi teruntum 
ada benda lawak yang jadi , nak cerita kang kata una syok sendiri tak cerita kang tak ada memori . ehh kelingla kau ni una.
 
mula2 kami ke megamall dulu
una saja nak "meng usha" nikon jalan-jalan kejap umpama anak datuk
bajet banyak la hengget dalam beg tu padahal..
 a)pokai tetapi comel
b)tak cash out  lagi
selepas itu terus pergi teruntum tempat kejadian di mana berlalu kemalangan ngeri yang tak berapa nak ngeri
 
 sampai kat tangga teruntum
ade sorang mamat ni tengah turun tangga
dia asyik pandang je una..
una pun malulah kan ingat muka terlebih make up
mesti dia kutuk-kutuk dalam hati  una pun malu sendiri
lalu una telah mengangkat kening double jerk
*cukup-cukup ayat novel kau una*
 
aku make up macam hantu ke?(cakap dalam hati)
then bila sampai ke 2 tangga terakhir
entah macam mane orang yang asyik tengok2 je una tadi tu tergolek jatuh
ok dia malu... diulangi dia malu.
then bangun dia cover2 terus blah
mase tu bf una ketawa kuat-kuat
una pun ketawa sama seperti pontianak comel lagi menggiurkan
una fikir dia tu tak jeles la, biasalah lelaki ni mana boleh tengok orang tengok-tengok girlfriend dia so una beranggapan una selamat dari bebelan dia tak tahan dengar hoiii
lepas dia ketawa dia cakap
 lepas ni jalan belakanglah yer biar ***** jalan depan
what the....
*&#@$&%
una jalan belakang?
ikutkan jela .
 pastu bila dia dah reda kemarahannya konon
 una dapat jalan depan balik.
inilah dia masalahnya kesalahan orang lain, orang lain yang kena

p/s: bertanggungjawablah dengan kesalahan anda, kita mampu mengubahnya.


4 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…