Skip to main content

cinta terpisah(cerpen)

Ada sepasang kekasih tini dan rizal
mereka sudah lama bercinta .rizal seorang yang friendly dan mudah berkawan dengan sesiapa sahaja.kadangkala tini cemburu dengan sikap rizal
dia bimbang ramai wanita jatuh hati pada rizal
yelah rizal anak orang kaya.... 
ada rupa,ada harta
walaupun begitu tini cuba yakinkan diri rizal akan setia padanya
kerana rizal dengannya satu kolej
satu kelas
hubungan mereka akrab
bila rizal demam
pasti ade bubur nasi buat rizal
tini tiup-tiup bubur nasi yang panas
supaya rizal dapat makan dengan mudah
cinta tini terhadap rizal begitu besar
walaupun rizal kelihatan seperti tidak seserious tini
akan tetapi itu sudah cukup buat tini bahagia
suatu hari masuk seorang student baru
mereka berdua berkenalan
mia namanya
orangnya cantik
lebih cantik dari tini
lebih bergaya
mia selalu mencari topik untuk berbual dengan rizal
tetapi mia kurang senang dengan tini
tini cuma mampu menangis bila melihat kini rizal lebih mementingkan mia..
tini sedar
hubungannya dengan rizal sudah bagai telur dihujung tanduk
tetapi tini tetap mencintai rizal
sikap rizal juga jauh berubah
lekas naik marah
tiada lagi kata-kata sayang
hari demi hari
tini rasa kekosongan
suatu hari
hujan lebat di kolej
tini tunggu rizal mengambil tini
tini lihat kereta rizal berhenti
tini gembira
kerana dia fikir rizal ingin menumpangkannya balik ke rumah
tini meredah hujan menuju ke kereta rizal
tiba-tiba mia muncul.
mia menolak tini
terkial-kial tini bangun
dia menahan kesejukan

tini memandang wajah rizal
tiada penyesalan
''awak.. boleh tak saya tumpang kereta awak..
hujan lebat ni saya nak balik''

awak balik la sendiri saya nak keluar dengan mia.
malam nanti kita jumpa awak bagi assignment saya yang awak  dah siapkan tu ok?
rizal meninggalkan tini yang kesejukan di dalam hujan
menangis dia..
dia rindukan rizal yang dulu

 YA ALLAH..
tunjukkan padanya
betapa aku mencintai dia


malam itu rizal mengalami kemalangan
mia cuma cedera ringan
tetapi keadaan rizal amat menyedihkan
hatinya rosak
saat rizal didalam icu
 mia meninggalkan rizal
akan tetapi seseorang yang benar-benar menyayanginya
ada disitu
bila rizal sedar
sepucuk surat merah di sisinya


awak....
awak ingat saya lagi tak?
saya tini awak...
saya yang berjanji untuk bersama awak
disusah senang
saya tahu awak dah temui cinta baru
tapi boleh tak awak izinkan saya mencintai awak selama-lamanya?







Yang terindah
Terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu
Sebegitu
Pudar kah sudah cinta yang ku beri
Berwarna warni segala
Yang dijanjikan ia




Usah biarku bersendirian
Usah biar hati mu di tawan
Usah biar diri ku di sini
Seorang menunggu tanpa teman



Usah lepas genggaman tangan mu
Usah biar semua berlalu
Usah terlupa perasaan hati
Pertama kali kita bertemu
Usah lepaskan





Tak mudah ku melupa segala yang berlalu

Ku ingin selalu bersama mu
Ku tak peduli apa sebabnya
Engkau dan dia harus bersama
Mendungnya langit bila berkata
Kita patutnya masih bercinta
Usah lepaskan











lagu  itu untuk awak
awak nyanyi sendiri ye?
saya tak dapat nyanyi untuk awak macam selalu
sebab masa awak baca surat ni saya dah tak ada di dunia ni lagi
tapi hati saya ada bersama awak
awak jaga hati saya tau awak
hati saya milik awak
selamanya milik awak.




selepas membaca surat itu sedarlah dia
siapa cinta sejatinya
tapi disaat dia sesalkan semua
SI DIA TELAH TIADA






10 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…