Skip to main content

jawap tag

jejaka hensem ni tag una
haha
una terima dengan rela hati ibarat diberi assignment
^_^
assignment lecturer xnak wat ..
assignment ni una wat.
haha btw thanx kais sudi tag mengetag ni eah
(dalam hati,. * cis ! tak guna kau.. berani kau tag aku! haha..gurau ja kais)


1.pe bende pling penting dlm idop korunk?

of course la nyawa.. tak ada nyawa tak hidup..betul tak kais?
haha



2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
tak tahu lagi apa benda terakhir tu.. sebab belum mati lagi..
nanti una dah mati boleyh tanya org yang rapat benda ape yang una beli terakhir  ok?









3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti?
perkhawinan akan dilangsungkan secara sempoi je.. kalau boleyh nak pakai baju hujan .. tak pernah orang buat kan? kan? tema dia.. mari main hujan..










4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?

saya tak bercinta.. sumpah tak! tapi dah de boyfriend..=P







5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?

kan dah cakap tak bercinta lagi.. hadoi!







6.dimana korunk slalo jmp kekasih korunk?

tak bercinta macam mana nak jumpa?


7.novel/buku/majalah terakhir korunk beli?

buku roti... sedap.. makan ngan kaya.. buku kan tu?







8.apakan name penuh korunk

eh,. tak la tak penuh lagi.. selalu ade ruang kosong agi kalau isi mana2 borang..







9.atr mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?

chait! nabi tak mengaku geng kalau kita sumbang mahram tau!







10.namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop

doraemon! seyes! boleh pinjam pintu suka hati.. korang ader?







11.adakah korunk bsuh bju sndri?

xla.. tangan yang basuhkan..







12.di mana tempat yg korunk btol2 nk g

tempat yang banyak duit
kedai makan
bank
kedai topup
and of course toilet!





13.plih slah satu,peluk atau cium

MAKAN!






14.beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk

nama dia prince kais..(nama sebenar tak diketahui.. tanyalah dia sendiri)

nama dia prince kais..(nama sebenar tak diketahui.. tanyalah dia sendiri)


nama dia prince kais..(nama sebenar tak diketahui.. tanyalah dia sendiri)



15.lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk

-NYAWA
-BADAN
-KAKI
-TELINGA
-TANGAN
-MUKA

(kan dah lebih satu)






16.lima lagu korunk suke n slalo dgr
una dengar lagu selalu tak sampai 5
asyik2 tertidur je



17.bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?

27/3/1991

sambut birthday kat dalam mimpi







18.tujuh org blogger korunk nak tag
misteri
rahsia
secret
tak tahu siapa
suka hatila
ambiklah kalau nak
sekian,




19.cerita sikit psl blogger pertama korunk tag
mana boleyh cerita kan misteri tu..
 
2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…