Skip to main content

Lelaki ada perasaan ke?




tajuk kontroversi ni mesti akan membuakkan kemarahan para lelaki sekalian.
kadang kadang aku pelik dengan diri sendiri. aku ada trust issues dengan LELAKI. sampai aku takut nak khawin. bercinta pandai khawin.. errr.. 

yup guys.
kadang kadang aku rasa lelaki ni macam tak ada perasaan. bukan sebab aku tengah kecewa ke apa.
cuma bila aku tengok drama ke apa ke aku rasa semua ni bullshit. lakonan je semata mata. terdetik dekat hati aku rasa macam lelaki ni bukan ada perasaan pun.



bila aku tanya cousin aku, dia jawab simple je.


habis yang kau bercinta dekat 8 tahun dengan boyfriend kau tu , dia tu tak ada perasaan ke?
ke boyfriend kau tu bukan lelaki?



aku krik krik sekejap . haah kan? boyfriend aku lelaki kan? ayah aku lelaki, pakcik aku lelaki.


 =-='

but still aku masih rasa macam tak percaya jugak. aku fikir kalau diorang break. diorang takkan sedih punya. yelah, diorang lelaki. muka tak hensem , pakai selekeh muka tak mandi pun ada orang nak. tapi kalau perempuan.



cuba try ko pakai selekeh macam perempuan gila. takyah la cakap lelaki, pondan pun rasa nak herdik kau. jilaker betul, =-='



hmmm sekarang ni aku tengah try nak build kepercayaan aku balik TERHADAP lelaki. aku dengan boyfriend aku tak ada problem pun sebenarnya . adatlah gaduh kecik kecik tu. cuma sekarang aku takut nak MENDIRIKAN RUMAH TANGGA. masyarakat sekeliling sibuk dah tanya. 


"UNA, BILA KAU NAK KHAWIN"


aku pun heran dengan masyarakat sekeliling ni kadang kadang. kenapa soalan tu je diorang tanya?
taknak ke tanya,


"UNA, DAH MAKAN KE BELUM?, UNA LAPAR TAK?


ATAU... UNA NAK TAK AKU BELANJA KAU KAT TONY ROMAS?


itu yang aku tak paham dengan masyarakat zaman ini.



buat masa ni aku cuma boleh cakap. aku tengah CUBA memperbaiki diri. memang umur aku dah 24 .
soalan soalan spesis tu memang akan datang semingu lebih 7 kali dari manusia berbeza.
aku ni umur je 24 perangai macam budak budak lagi..


aku pun taknak rush into marriage. kau tak sedia , tapi bila tengok orang khawin kau terburu buru nak khawin kau dah kenapa? apa ingat ni pertandingan siapa khawin dulu ke?


ke ingat ni pertandingan lumba siapa dapat anak dulu?


eh tak senonoh la game camni.




k la  aku dah penat bebel dah ni. next time aku bebel lagi.



bye bye XD


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…