Skip to main content

Lelaki ada perasaan ke?




tajuk kontroversi ni mesti akan membuakkan kemarahan para lelaki sekalian.
kadang kadang aku pelik dengan diri sendiri. aku ada trust issues dengan LELAKI. sampai aku takut nak khawin. bercinta pandai khawin.. errr.. 

yup guys.
kadang kadang aku rasa lelaki ni macam tak ada perasaan. bukan sebab aku tengah kecewa ke apa.
cuma bila aku tengok drama ke apa ke aku rasa semua ni bullshit. lakonan je semata mata. terdetik dekat hati aku rasa macam lelaki ni bukan ada perasaan pun.



bila aku tanya cousin aku, dia jawab simple je.


habis yang kau bercinta dekat 8 tahun dengan boyfriend kau tu , dia tu tak ada perasaan ke?
ke boyfriend kau tu bukan lelaki?



aku krik krik sekejap . haah kan? boyfriend aku lelaki kan? ayah aku lelaki, pakcik aku lelaki.


 =-='

but still aku masih rasa macam tak percaya jugak. aku fikir kalau diorang break. diorang takkan sedih punya. yelah, diorang lelaki. muka tak hensem , pakai selekeh muka tak mandi pun ada orang nak. tapi kalau perempuan.



cuba try ko pakai selekeh macam perempuan gila. takyah la cakap lelaki, pondan pun rasa nak herdik kau. jilaker betul, =-='



hmmm sekarang ni aku tengah try nak build kepercayaan aku balik TERHADAP lelaki. aku dengan boyfriend aku tak ada problem pun sebenarnya . adatlah gaduh kecik kecik tu. cuma sekarang aku takut nak MENDIRIKAN RUMAH TANGGA. masyarakat sekeliling sibuk dah tanya. 


"UNA, BILA KAU NAK KHAWIN"


aku pun heran dengan masyarakat sekeliling ni kadang kadang. kenapa soalan tu je diorang tanya?
taknak ke tanya,


"UNA, DAH MAKAN KE BELUM?, UNA LAPAR TAK?


ATAU... UNA NAK TAK AKU BELANJA KAU KAT TONY ROMAS?


itu yang aku tak paham dengan masyarakat zaman ini.



buat masa ni aku cuma boleh cakap. aku tengah CUBA memperbaiki diri. memang umur aku dah 24 .
soalan soalan spesis tu memang akan datang semingu lebih 7 kali dari manusia berbeza.
aku ni umur je 24 perangai macam budak budak lagi..


aku pun taknak rush into marriage. kau tak sedia , tapi bila tengok orang khawin kau terburu buru nak khawin kau dah kenapa? apa ingat ni pertandingan siapa khawin dulu ke?


ke ingat ni pertandingan lumba siapa dapat anak dulu?


eh tak senonoh la game camni.




k la  aku dah penat bebel dah ni. next time aku bebel lagi.



bye bye XD


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…