Skip to main content

kejadian memalukan namun kelakar part 2


assalamualaikum , hai


aku jarang nak cerita benda memalukan diri sendiri kalau benda tu tak kelakar. aku tak tahulah kenapa kalau kejadian memalukan ni , dalam ramai ramai golongan manusia sekeliling aku ni. aku selalu kena. T_T


cerita dia macam ni ..

pada suatu hari seorang una amat sibuk sekali. dari pagi di bertungkus lumus dekat kitchen and then kena hadiri briefing fire drill dekat third floor. aku ni spesis manusia yang kalau lapar sangat tak boleh kenyang sangat pun tak boleh. kalau lapar kang mula la tak boleh fokus. kalau kenyang pulak rasa nak tertidur. jadi fokus aku harini tak berapa nak bagus. 


benda yang korang kena faham dekat sini kalau aku busy, stress dan banyak kerja aku punya nafsu lapar tu tahap naga meroyan. jadi hampir bosan gak la brother  bread talk tu tengok muka aku menempek beli roti kat beliau.



boss hantar message tanya pasal staff, stock , discuss hal kerja sikit and macam macam benda aku kena buat sebenarnya. antaranya pergi IGB bayar bill sampai terlanggar mat salleh hensem gila mata biru oh i cannot,beli barang kat daiso untuk outlet aku and one utama. lepas tu tolong diorang buat puding, dan pelbagai lagi kerja yang tak perlu aku tulis detail kat sini sebenarnya. 


senang citer busylah. bila stock sampai, aku tak dapat check oleh sebab aku memang betul betul busy. cuma mikey je yang unpack barang barang tu semua. kitorang ni ada groupchat kerja tau. supervisor ou si shahrul izwan tu cakap pasal ada beberapa barang dia tak dapat.  aku plak dah terdetik eh , tadi barang kitorang macam banyak je? aku tanya kat mikey 


" mikey, ada tak sesat barang barang budak budak ou kat sini?" u check jap. kalau ada bagitahu la

mikey : aiyooo takdela barang kita sajalah.


aku pun okay jelah sebab aku kan sibuk . aku tak terlintas nak check. 


setelah menerima jawapan itu bulat bulat, habis je kerja aku pun balik



malam tu (iaitu tadi)

miss tiba tiba whatsapp , 


betul ke tak ada sesiapa ambik barang ou?


oleh sebab miss ada mention nama cousin aku fadhilah ni, sebagai manusia prihatin aku pun kejutkan dia yang tengah tidur..


beginilah conversation kitorang


aku : weii.. bangun.. sunway ada dapat peanut butter dengan receipt roll tak?

fadhilah : (dalam keadaan mamai) ada.. adaa penat aku susun

aku pun apa lagi dengar confident je tolong jawabkan untuk dia.


tak lama lepastu cousin aku bangun lepas menggeliat semua dia tengok group.


woi! tak adala dia kata! 

=-='
 rupanya dia jawab tu sebab dia mamai.,dia kata butter adalah. 
lepastu aku bagi alasan yang dia tengah tidur tadi dia mamai.

itu satu hal yang memalukan aku..


lepastu pulak dengan secara magiknya mikey cakap barang barang tu semua ada kat oulet aku.


boleh bayang tak betapa malunya aku skrg?

and sepupu aku yang gila tu tak habis habis nak bahan aku.

T_T



habis semua pic and supervisor baca! mana nak letak muka weii??? T_T



memang hal tak besar tapi nampak sangat macam aku ni clumsy! bertabahlah una! T_T
2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…