Skip to main content

farewell gff, new responsibilities and tangan lelaki lagi lembut dari perempuan?




assalamualaikum, hai! 


harini aku sedih + serabut + sedih. sampai otak pun confused nak sedih ke nak serabut ni?harini adalah hari dimana nolly akan pass semua kerja dia dekat aku. sebelum ni aku dah take over secara berperingkat. tapi harini semua sekali dan secara rasminya aku akan jaga tempat tu secara solo. mujurlah masih ada mikey and naga. tapi camne pun aku sedihlah gak. sempatlah nangis nyorok2 tadi.

tbch ,

aku adalah seorang manusia keras kepala,susah nak terima nasihat. bila kerja dekat sini alhamdulillah, boleh ubah benda benda tak berapa nak elok tu. sikap tu adalah sikit. Dia bagi kritikan membina la dekat aku. sebelum ni aku peduli apa kritikan membina ke kritikan meroboh ke, asalkan kritikan aku benci.(mazmumah kan perangai? =-=') 



guys, we are adult now. mungkin normal seorang dewasa akan berubah sikap. tapi seriouslah weh, dia pandai negotiate.Alhamdulillah, aku boleh dah kot menganggap diri sendiri professional.(boleh la sikit) please la setuju please! *asah kapak*


time kerja kerja, time kat luar kita kawan. 


dia berhenti pun bukan atas kerelaan sebenarnya. sebab dia dah nak khawin.perempuan kan kena ikut suami..


apa apa pun aku happy untuk beliau. semoga kekal sehingga ke syurga dengan bakal suami.

aku pun tak tahu berapa lama aku kekal kat tempat ni. apa apa pun aku appreciate semua orang yang crossed hidup aku sekarang.


tak kiralah yang pernah bertegur sekali dua je or yang tak bercakap langsung . semoga friendship kita kekal sampai syurga . amin..



aku kan kalau boleh nak je friendship kekal sampai kitorang dah khawin anak 3,4 orang
.
mesti comel je masing masing nanti tunjuk pasangan dengan anak anak. aihh kelakar aihh..


i cannot imagine. 



ahh berangan la kau una. sampai sekarang pun kau tak nampak bayang cincin nak khawin, ada hati fikir pasal anak 3,4 orang. 



oh ya, esok cake dah reshuffle. aku yang kena bake esok ni. doakan semoga kek kek aku tak jahanam esok dan icing menjadi secantik piping shahrul .

hahaha . jangan tak tahu walaupun fakta mengatakan tangan perempuan lembut dari lelaki, 
tetapi dalam hal ni aku rasa tangan shahrul tu lagi lembut dari tangan aku mahupun naga.


aku tak berharap lebih lebih. cuma harap semua berjalan lancar.esok ada ordering ni.


p/s: to N, i will miss your laugh, stupid jokes, giggles, advices, the good and the bad side of you. because we are friends now. and it will remain the same. PROMISE! 


till next entry.



1 comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…