Skip to main content

Free Review : why iphone user should go to chamo_kl?




hello weekenders!

assalamualaikum,

semalam adalah hari off aku. aku telah berjaya mencari solusi kepada masalah charging iphone aku. 
just a short circuit yang effect pada motherboard. aku pergi ke puncak jalil tempat di mana chamo_kl berada. that guy was very honest in term of service . kalau masalah dia A dia takkan cakap masalah dia B ad suruh tukar benda C. sekarang korang kena faham kalau korang ada masalah iphone sila lah pergi kepada BELIAU. murah, cepat, berkesan. maaf cakap, mungkin lebih effective daripada pergi machine .


only god knows how much i spent this month for my iphone maintainance. this is the first time lah iphone buat hal. selalunya dia memang seketul phone yang baik, tidak meragam dan comel juga ( gelak serba salah)



aku dah tahu lama dah pasal chamo_kl ni. sebab mula mula aku ushar instagram page diorang sebab nak tukar cover set yang rare rare sikit. tapi oleh sebab aku seorang manusia yang berjimat cermat (konon) aku batalkan hasrat aku tu.  korang jangan tak tahu aku seorang manusia yang paling tak suka benda dah modified ni khususnya phone,kereta dan motorcycle. for me original is way better.




mula mula aku pergi sana dengan hasrat nak tukar battery je terus. tapi sampai sana brother tu tak payah. 


aku : ermm kalau nak tukar battery boleh kan?
bro tu : boleh .,.. tapi awak jugak yang marah nanti kalau battery baru awak buat problem nanti. masalah dia bukan kat battery , tapi dekat your charging ic  bla bla bla. and because ada short circuit

aku : angguk angguk walaupun aku pun tak paham sepatah haram hal hal tu.

sebab yang bermasalah skang cable aku yang aku beli dari machine, brother tu just bagi cable dia kat aku. how sweet . eh eh bukan how generous. cable dia tu mahal ko tahu tak . dia bagi aku murah je. 



untuk yang tak tahu dekat mana chamo_kl ni . chamo_kl ni terletak di taman puncak jalil, seri kembangan. terletak dekat tingkat atas. betul betul atas 7 eleven. sebelah tu ada kedai mamak. 



kedai ni bukak pukul 12. untuk maklumat lanjut sila ke instagram diorang . klik sini 
ataupun korang boleh ke facebook page diorang klik sini.


aku memang ada plan nak tukar battery sebab battery cepat drain, tapi mengikut kata pakar, tak payah dulu so tak payah la..




oh ya, dengar cerita rose gold dah masuk pasaran singapore. siapa dah beli?






Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…