Skip to main content

una mn life update : shopping in tight budget and project funding




hello my precious.


sejak dua menjak ni nafsu nak shopping membuak buak. scroll la apa apa media social sekarang bersusun promotion. rasa nak menyorok dalam gua je . menggelejat diri ini nak shopping. tapi daku sedar daku tak banyak duit. tapi dalam konon konon sedar diri pun ...


dalam masa seminggu ni pengeluaran wang agak deras jugak. lebih deras daripada niagra fall.(menangis sekali lagi)


masa keluar dengan cousin haritu aku dah sambar beg bonita after less dapat la rm100++. 



lepastu dalam hari rabu or selasa hari tu. aku pergi masuk bershka dan tergoda dengan baju baju dekat situ. namun , harga kat situ yang melampaui batas and size pun nasib baik tak ada. aku pun nekad ke padini. dekat situ aku jumpa banyak gila baju yang murah murah. namun, kalau yang murah murah kau nak sambar sampai 14 belas helai no point! so aku ambik sehelai je... aku ingat semua tu terhenti dekat situ je, semalam lepas ke puncak jalil aku ke pyramid. niat asal keluar biasa je. tapi dia ajak aku teman dia shopping. 


untuk pengetahuan korang, aku ni seorang die hard fans sweat shirt and sweaters. and kebanyakan sweater aku pun sweater lelaki . sekarang korang paham aku jenis girl yang macam mana kan?
bila dah teman dia tu ko ingat aku nak diam je ke bila ada sale gila gila? kami ke terranova sunway pyramid. Ya Allah, guysssss terranova punya sweat shirt and sweaters warna dia bapak cantik! 


korang kalau tak pernah pergi lagi sila lah pergi! semalam ada sale  buy 1 piece and second one get 50% off. aku ambik brooklyn sweat shirt in black manakala dia plak ambik green sweaters . material dia memang gebu, sedap pakai. 







lepas ke terranova kami ke h&m. macam biasa, section pakaian lelaki gak aku minat. design pakai perempuan dia not bad gak tapi sizing dia aku tak berkenan. ada yang aku boleh pakai tapi too fit. banyak crop top. aku bertudung mana sesuai pakai macam tu. 


our brunch semalam.sedap guys. go give it a try if you havent try it yet


sale semalam memang gila gila bak hang. mujur aku tak de duit sangat so kat h&m aku just cuci mata dulu . gaji masuk nanti siaplah! 




so this month aku dah nak kena start menyimpan for future project. aku harap aku sedar diri and kembali ke main track, niat sebenar aku kerja sekarang and teruskan menabung untuk funding project aku nanti. 





apa apa pun, aku dah nak kena siap pergi kerja ni guys, 




till next entry,


assalamualaikum, bye bye! XD







Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…