Skip to main content

me and music : edisi muzik yang menyentuh hati dan colleagues yang gila gila








assalamualaikum,
hello korang!

hidup sebagai seorang non kpoppers yang dikelilingi kpoppers agak tough sebenarnya. aku taknak cerita tahap macam mana "susah"nya. tapi sejak aku kerja kat sini hari hari kdrama je kat tv . so aku cuma ada youtube tempat melepas "tension" aku.


tapi satu haritu... tiba tiba aeon midvalley tu play lagu satu artis korea. outlet cupcakes aku tu depan je dengan aen tu. mula mula time dia rap tu aku buat bodoh. konon konon jelik. dalam hati dah menyumpah nyumpah.

another kpop songs... " sambil mengeluh"


thennnnnn... masuk part rhythm tu aku dah macam orang gila dah.puas tanya mikey. mikey lagu siapa ni mikey? tapi mikey tak tahu... T_T. lama gak aku mencari baru harini dapat! ko bayangkan betapa terujanya aku gais??? bayangkan! whoever created that rhythm probably genius. sangat sangat menyentuh hati aku. that tune and lyrics ngam! ada soul!


tu la orang kata kalau benci jangan benci sangat. actually diorang punya penampilan tu aku tak suka.
heeee :D. aku tak suka mamat pakai lipbalm.eyeshadow,eyeliner. aku suka lelaki nampak cam man sikit.




nak tahu lagu apa? so far ada 3 lagu yang berjaya "tumbangkan ego" aku .

1) love girl - cn blue
2) eyes nose lips - taeyang
3) bae bae bae - big bang

lagu yang aku baru dengar and currently addicted tu.. lagu bae bae bae by big bang




only 3 lagu ni jer berjaya ketuk hati aku buat masa sekarang. so sesiapa nak tackle aku tu boleh nyanyi 3 lagu ni.tapi jangan salah sangka. aku masih seorang non kpoppers. kalau dulu tu benci benci benci. sekarang aku lebih terbuka. after all aku minat lagu je penyanyi tak minat. tak obses sampai rasa nak khawin dengan diorang. tak tahu nama diorang siapa. lalu sebelah pun tak kenal .HAHAHA.


aku sangat sangat suka music dia. that's why aku terus gila nak cari. dengar lagu tu terus rasa macam tengah jatuh cinta. entah apa apa perangai. sampai dekat tong sampah pun aku senyum. kalau tong sampah tu bernyawa sah sah dia ingat aku jatuh cinta kat dia. teheee ;D




tadi masa kat tempat kerja ada benda lawak yang jadi. Nolly suruh mikey perah lemon(oleh sebab mikey tak berapa busy). 

norli : mikey, you ambik lemon lemon ni perah cepat. masuk botol k? you kan suka perah perah ni.

mikey : start gelak sampai merah merah muka.

aku : beberapa saat kemudian aku pun start gelak sekali... Nolly ni gila ke silap cakap dekat mikey ni? XD


then.. masa nak balik pukul 5 tadi. aku suruh diorang perform sale harini. mikey tengah perah lemon kat kitchen. dengan bebalnya aku pergi tanya dia .


aku : macam mana? okay tak perah lemon lemon tu?
mikey : okay... sangat syok!

aku : senyap sekejap. otak tengah blur. lepastu aku terus menjerit. oiiii!!!! i tanya pasal perah lemon. yang you ingat tanya pasal perah apa? Y-Y


lepastu tak lama kemudian... Nolly yang dah settle kemas barang dia.. pergi tanya soalan yang sama. 


tapi soalan kali ni lagi dahsyat.

nolly : camner dah perah lemon lemon tu? apesal tak pakai apron ni?

dan nak tahu jawapan dia apa?

mikey : biarlah dia cakap dia selesa macam tu.



MERAH TERUS MUKA AKU!

PEBENDA WOI GURAU GURAU CAMTU!!!! T_T


tak suci otak aku dah.. istighfar istighfar.


nasiblah cakap dengan lelaki ni. benda dah habis murni pun boleh di cemarinya! XD


moral of the story : jangan tanya soalan pelik pelik dekat lelaki! XD







Comments

Fai said…
And it is as tough for a so called Korean Music lover like me to be surrounded by people who can't even differentiate between korean, japanese or chinese music XD But like what you said, nowadays, I don't really know the idols who topped the chart, but I kinda choose what I want to listen, based on the producer and the songwriter. Sometimes, even though it is a song from a group that I dislike, but it is produced by my favourite producer, I will just listen to it. Kahwin? omg do we still have that kind of fans nowadays? I thought it only applies for 90's music fans! hahaha~
kita pun bukan kpopers. tapi ada certain groups yang lagu dia best sesangat cth, bigbang dgn cnblue ! hehehe. So far memang dua group tu je yang kita minat
izzati husna said…
yup we stil do have sort of fans fai. maybe you are just a regular kpop fans not a fanatics one. i have friends who even dream to marry those kpop celebrities which they called " their bias"



:)
izzati husna said…
haziqah : yeah sep sikit! XD. hahaha i enjoy good musics. tak kisahlah bahasa apa pun. kalau lagu tamil sedap. lagu tamil pun i layan XD

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…