Skip to main content

me and music : edisi muzik yang menyentuh hati dan colleagues yang gila gila








assalamualaikum,
hello korang!

hidup sebagai seorang non kpoppers yang dikelilingi kpoppers agak tough sebenarnya. aku taknak cerita tahap macam mana "susah"nya. tapi sejak aku kerja kat sini hari hari kdrama je kat tv . so aku cuma ada youtube tempat melepas "tension" aku.


tapi satu haritu... tiba tiba aeon midvalley tu play lagu satu artis korea. outlet cupcakes aku tu depan je dengan aen tu. mula mula time dia rap tu aku buat bodoh. konon konon jelik. dalam hati dah menyumpah nyumpah.

another kpop songs... " sambil mengeluh"


thennnnnn... masuk part rhythm tu aku dah macam orang gila dah.puas tanya mikey. mikey lagu siapa ni mikey? tapi mikey tak tahu... T_T. lama gak aku mencari baru harini dapat! ko bayangkan betapa terujanya aku gais??? bayangkan! whoever created that rhythm probably genius. sangat sangat menyentuh hati aku. that tune and lyrics ngam! ada soul!


tu la orang kata kalau benci jangan benci sangat. actually diorang punya penampilan tu aku tak suka.
heeee :D. aku tak suka mamat pakai lipbalm.eyeshadow,eyeliner. aku suka lelaki nampak cam man sikit.




nak tahu lagu apa? so far ada 3 lagu yang berjaya "tumbangkan ego" aku .

1) love girl - cn blue
2) eyes nose lips - taeyang
3) bae bae bae - big bang

lagu yang aku baru dengar and currently addicted tu.. lagu bae bae bae by big bang




only 3 lagu ni jer berjaya ketuk hati aku buat masa sekarang. so sesiapa nak tackle aku tu boleh nyanyi 3 lagu ni.tapi jangan salah sangka. aku masih seorang non kpoppers. kalau dulu tu benci benci benci. sekarang aku lebih terbuka. after all aku minat lagu je penyanyi tak minat. tak obses sampai rasa nak khawin dengan diorang. tak tahu nama diorang siapa. lalu sebelah pun tak kenal .HAHAHA.


aku sangat sangat suka music dia. that's why aku terus gila nak cari. dengar lagu tu terus rasa macam tengah jatuh cinta. entah apa apa perangai. sampai dekat tong sampah pun aku senyum. kalau tong sampah tu bernyawa sah sah dia ingat aku jatuh cinta kat dia. teheee ;D




tadi masa kat tempat kerja ada benda lawak yang jadi. Nolly suruh mikey perah lemon(oleh sebab mikey tak berapa busy). 

norli : mikey, you ambik lemon lemon ni perah cepat. masuk botol k? you kan suka perah perah ni.

mikey : start gelak sampai merah merah muka.

aku : beberapa saat kemudian aku pun start gelak sekali... Nolly ni gila ke silap cakap dekat mikey ni? XD


then.. masa nak balik pukul 5 tadi. aku suruh diorang perform sale harini. mikey tengah perah lemon kat kitchen. dengan bebalnya aku pergi tanya dia .


aku : macam mana? okay tak perah lemon lemon tu?
mikey : okay... sangat syok!

aku : senyap sekejap. otak tengah blur. lepastu aku terus menjerit. oiiii!!!! i tanya pasal perah lemon. yang you ingat tanya pasal perah apa? Y-Y


lepastu tak lama kemudian... Nolly yang dah settle kemas barang dia.. pergi tanya soalan yang sama. 


tapi soalan kali ni lagi dahsyat.

nolly : camner dah perah lemon lemon tu? apesal tak pakai apron ni?

dan nak tahu jawapan dia apa?

mikey : biarlah dia cakap dia selesa macam tu.



MERAH TERUS MUKA AKU!

PEBENDA WOI GURAU GURAU CAMTU!!!! T_T


tak suci otak aku dah.. istighfar istighfar.


nasiblah cakap dengan lelaki ni. benda dah habis murni pun boleh di cemarinya! XD


moral of the story : jangan tanya soalan pelik pelik dekat lelaki! XD







4 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…