Skip to main content

what is like after a month shifting path and my masterpiece


hello guys.
assalamualaikum, 


seperti aku pernah cerita di entry sebelum ni . aku telah pun berubah bidang. What is like after a month working?


never better! everyone are just like best friend eventhough they were some masih dalam proses
nak try kenal rapat lagi.



we are all like brother and sister. selesa sembang dengan diorang macam siblings dah. eventhough masih ada yang krik krik. hahaha



me? 
i am doing good. still working on my masterpiece. Masih polish lagi EQ . aku anggap ni semua macam training . kan aku pernah cerita aku ni pemalu. kalau dah rapat gila tu sikap malu tu lama lama hilang. 


buat masa sekarang aku fokus cara nak manage the whole outlet, upselling and more like human management. yup guys, i said human management.



mesti korang fikir, apa benda la dia ni.. bajet bagus plak nak human management bagai. 
when you're given that kind responsibilities, nak taknak human management ni korang kena pandai. 
hmm manusia ni macam macam jenis perangai. kalau kau belum jumpa manusia perangai pelik pelik bermakna kau baru kenal 1% jenis manusia di dunia ni! XD


for me,..


i;ve seen a lot! hahaha. aku suka gila judge orang.. not that kind judgment yang nilai orang tak tentu pasal. Judge orang for a good reason. untuk judge ni korang kena ada ilmu. tak boleh pakai hentam je.=-='




oh ya berbalik pada kerja. haritu kami ada meeting dekat hq di cheras. Best jugaklah meeting relaks je tak ada main hentak hentak meja main baling baling report macam kerja lama. kalau kerja lama , ko lambat elak nahas la kau. kahkahkah! 

so our main focus of course untuk bagi semua orang kenal dengan cupcakes kami.



rasa macam pergi kem motivasi pun ada, tapi takpe at least aku punya confident level tu improve.

bila guys dah beredar. girls having photoshoot and videoshoot. that videoshoot were unplanned. i am actually record that video secretly.


cam haram perangai aku kan?

lepas meeting kitorang ke midvalley and having dinner together. only me, my cousin fadhilah, nolly my bebeh and mikey .dinner dekat food junction je.


after dinner we head home and tidur macam perempuan gila. 


that's all.


today sales quite good. i'm trying rocketing the sales up. so wish me luck k guys?

XD



Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…