Skip to main content

sunday short update and happy solemnization gff! XD







orang yang rapat dengan aku tahu yang music dengan aku sukar dipisahkan.
even aku kerja sekarang pun hampir sepanjang hari menyanyi.
biarpun suara macam pontianak tercekik tulang


kerja sekarang ni level stress dia tak sehebat dulu.kebanyakan masa aku cuma letih dan enjoy je.
enjoy? ye enjoy. seperti aku cakap confident level semakin pulih. biarpun tudung senget senget.
muka pucat macam tak mandi seminggu. yelah sejak kerja ni aku tak sempat nak jaga diri sangat. pergi kerja make up. tapi on the way ke tempat kerja tu , all the make up washed out already sebab?

i'm human.. and human are sweating. most of human did sweat a lot right?


mesti korang dah  boleh imagine betapa comotnya aku ni dalam dunia nyata.
aku tak salahkan korang. itu semua kenyataan weh! kenyataan! terima je la.


oh ya, semalam aku kena buat closing dengan akmal. all this while i thought dia ni cam senyap gila. first tengok jadual. matilah nak. nak tunggu habis kerja krik krik krik for a freaking 5 hours.ko ingat aku tahan ke? (MENANGIS DALAM HATI)



tapi bila dah kenal okaylah, boleh gak bersembang tapi kena ada topik. hehehe. dia ni bukan jenis pemalu macam senior aku sorang tu si shahrul izwan.sorang tu memang jenis muka senyum je. so kalau jumpa pun cakap sepatah then senyum sepanjang hari. bagus bagus mengikut sunnah!


tak macam sesetengah orang tu (merujuk kepada diri sendiri)
aku ni antara dua je. samaada aku senyap gila, sampai nyamuk lalu pun boleh dengar ataupun
aku bising gila menyanyi macam perempuan sewel.


after all aku masih ada sifat malu guys. kau jangan ingat aku tak reti malu eh?
sepak karang apa pun tak dapat -,-'


so how's life?
i'm doing good. cuma tu la bila busy banyak benda aku dah missed. antaranya majlis khawin kawan aku sendiri. sedihhhh gila tak dapat pergi. aku nak tunggu beliau balik kl then i will treat her later. 
semoga husband dia memberi keizinan. XD



gambar curi dari page makandam  =-=' 
sorry sangat ecahhhhhhh.

p/s : a few months before 2016 . am i really turning 25 next year? -,-'

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…