Skip to main content

sunday short update and happy solemnization gff! XD







orang yang rapat dengan aku tahu yang music dengan aku sukar dipisahkan.
even aku kerja sekarang pun hampir sepanjang hari menyanyi.
biarpun suara macam pontianak tercekik tulang


kerja sekarang ni level stress dia tak sehebat dulu.kebanyakan masa aku cuma letih dan enjoy je.
enjoy? ye enjoy. seperti aku cakap confident level semakin pulih. biarpun tudung senget senget.
muka pucat macam tak mandi seminggu. yelah sejak kerja ni aku tak sempat nak jaga diri sangat. pergi kerja make up. tapi on the way ke tempat kerja tu , all the make up washed out already sebab?

i'm human.. and human are sweating. most of human did sweat a lot right?


mesti korang dah  boleh imagine betapa comotnya aku ni dalam dunia nyata.
aku tak salahkan korang. itu semua kenyataan weh! kenyataan! terima je la.


oh ya, semalam aku kena buat closing dengan akmal. all this while i thought dia ni cam senyap gila. first tengok jadual. matilah nak. nak tunggu habis kerja krik krik krik for a freaking 5 hours.ko ingat aku tahan ke? (MENANGIS DALAM HATI)



tapi bila dah kenal okaylah, boleh gak bersembang tapi kena ada topik. hehehe. dia ni bukan jenis pemalu macam senior aku sorang tu si shahrul izwan.sorang tu memang jenis muka senyum je. so kalau jumpa pun cakap sepatah then senyum sepanjang hari. bagus bagus mengikut sunnah!


tak macam sesetengah orang tu (merujuk kepada diri sendiri)
aku ni antara dua je. samaada aku senyap gila, sampai nyamuk lalu pun boleh dengar ataupun
aku bising gila menyanyi macam perempuan sewel.


after all aku masih ada sifat malu guys. kau jangan ingat aku tak reti malu eh?
sepak karang apa pun tak dapat -,-'


so how's life?
i'm doing good. cuma tu la bila busy banyak benda aku dah missed. antaranya majlis khawin kawan aku sendiri. sedihhhh gila tak dapat pergi. aku nak tunggu beliau balik kl then i will treat her later. 
semoga husband dia memberi keizinan. XD



gambar curi dari page makandam  =-=' 
sorry sangat ecahhhhhhh.

p/s : a few months before 2016 . am i really turning 25 next year? -,-'

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…