August 29, 2015

NY STEAK SHACK AND THE HORRIBLE MOVIE I'VE EVER WATCH ALL MY LIFE!




salam midnight peeps!

harini aku off day. so dapat la berehat kejap. balas dendam tidur yang tak berapa nak cukup sejak dua menjak ni. dia ajak aku keluar lepas dia balik dari office. aku ikutkan jelah..kami pergi pyramid je. 
plan asal aku ingat nak tengok terminator. tapi tak ada. dia nak tengok cerita inside out. aku plak malas nak tengok cerita kartun kan. so aku pilih sinister 2.


TUNTAS


kepala aku makin berat dan stress lepas tengok cerita tu. psiko gila tau tak! menyesallll aku tengok.
aku tak suka cerita bunuh bunuh. lagi lagi melibatkan kanak kanak yang membunuh parents dia. sangat sangat tak bagus untuk kanak kanak. i'd prefer cerita superhero walaupun mengarut tapi at least.. unsur ganas tu macam taklah sangat. lepas ni kalau keluar lagi sambungan dia sumpah taknak tengok! 

so untuk menghilangkan keserabutan kepala akibat cerita psiko berat tu tadi. aku dengan dia pergi cari makanan. kitorang pergi ny steak shack je depan ice rink tu. makanan dekat situ affordable jugaklah. not too pricey and not too cheap.


aku pilih benda ni . aku lupa dah nama dia. haha cepat betul aku hilang ingatan kan? oh well kecik kecik dulu banyak tertelan semut gais... XD



after dinner both of us decided to go upstairs. saja nak tengok tengok baju. tengok je tak beli.. sebab kedai dah nak tutup. lepastu dia kata, jom kita pergi tengok msi nak?

aku pun macam... whattt??? msi? apa benda tu? sejenis gula gula ke?
hahaha! aku ni memang kalau sebut benda benda pelik pelik sikit aku ingat benda tu makanan! silalah redha. sedangkan condom jual dekat 7eleven tu pun aku hampir terbeli sebab aku ingat benda tu chewing gum!

cerita dia ni memang lawak kalau nak cerita balik. even aku menaip ni pun sambil ketawa berguling guling.  


okay cerita dia macam ni.. pada suatu hari, seorang manusia yang bersaiz gajah lapar gila tahap tak keruan l. dia berhajat nak makan gula gula je. oleh sebab dia peminat tegar chewing gum, dia pun pergi je rak depan counter tu. lalu dia ternampak packaging comel sebijik macam kotak chewing gum!

aku : bang, chewing gum ni satu berapa? sedap tak?
abang 7 eleven : arrrr.... ( muka dah merah.. serba salah nak cakap..)
aku : hmm lambatnya jawab.. tanpa fikir panjang.. aku ambik 2,3 kotak letak kat kaunter. 
abang 7 eleven : (ambik kotak tu letak balik kat rak dia) 
aku : eh apa ni orang nak belilah.. kenapa simpan balik? sambil tangan tu laju je nak bukak kotak tu.
abang 7 eleven : benda ni bukan makanan dik... ini untuk lelaki je. perempuan tak pakai benda2 macam ni.


oleh sebab aku tengah lapar .. kadar penangkapan aku pada jawapan dia agak perlahan. krik krik krik buat seketika. 

aku pandang abang tu. abang tu pandang aku. dia masuk 7 eleven sebab aku lama sangat. kata nak beli gula gula je. takkan lama sangat? dia cakap. 


aku : haa ni lah tengah nak beli la gula gula ni , orang ni tak bagi pulak. sambil tunjuk kotak "chewing gum" tu tadi.

dia : woii! ini kondom lah gila! 


T_T


sampai sekarang aku bengang dengan abang 7 eleven tu. apesal dia tak berterus terang je dengan aku.
ko bayangkan macam mana aku nak melangkah keluar dari 7 eleven tu dengan muka tebal ibarat kena simen 44 kali! ko bayangkan! 



aku ingat tak ada orang beratur belakang aku. rupanya ada 3 orang! KEPADA 3 ORANG TU. AKU DENGAR KORANG GELAK OKAY!


LAIN KALI NAK GELAK TUNGGULAH AKU KELUAR DULU! 

berbalik pada msi tadi. kitorang tengok kejap je tadi. gamers suka laptop jenis tu. pasal main game laju. processor i7 kan? haruslah. spesis macam dia memang suka sangatlah benda benda macam tu. bagi aku .. apa yang ada sekarang dah cukup. 




date aku diakhiri dengan aku ke outlet ambik stok barang untuk midvalley dan berjalan kaki pulang dengan cousin aku. rumah dekat kan tak jauh pun. elok pun exercise. aku dah bantai steak tadi tu pun dah rasa "berdosa" dengan diri sendiri. nak diet konon! T_T




P/S: esok aku kerja pagi. bersedia untuk rabak mata una, pukul 1 pagi pun belum tidur lagi ni camne ni?

Post a Comment