Skip to main content

NY STEAK SHACK AND THE HORRIBLE MOVIE I'VE EVER WATCH ALL MY LIFE!




salam midnight peeps!

harini aku off day. so dapat la berehat kejap. balas dendam tidur yang tak berapa nak cukup sejak dua menjak ni. dia ajak aku keluar lepas dia balik dari office. aku ikutkan jelah..kami pergi pyramid je. 
plan asal aku ingat nak tengok terminator. tapi tak ada. dia nak tengok cerita inside out. aku plak malas nak tengok cerita kartun kan. so aku pilih sinister 2.


TUNTAS


kepala aku makin berat dan stress lepas tengok cerita tu. psiko gila tau tak! menyesallll aku tengok.
aku tak suka cerita bunuh bunuh. lagi lagi melibatkan kanak kanak yang membunuh parents dia. sangat sangat tak bagus untuk kanak kanak. i'd prefer cerita superhero walaupun mengarut tapi at least.. unsur ganas tu macam taklah sangat. lepas ni kalau keluar lagi sambungan dia sumpah taknak tengok! 

so untuk menghilangkan keserabutan kepala akibat cerita psiko berat tu tadi. aku dengan dia pergi cari makanan. kitorang pergi ny steak shack je depan ice rink tu. makanan dekat situ affordable jugaklah. not too pricey and not too cheap.


aku pilih benda ni . aku lupa dah nama dia. haha cepat betul aku hilang ingatan kan? oh well kecik kecik dulu banyak tertelan semut gais... XD



after dinner both of us decided to go upstairs. saja nak tengok tengok baju. tengok je tak beli.. sebab kedai dah nak tutup. lepastu dia kata, jom kita pergi tengok msi nak?

aku pun macam... whattt??? msi? apa benda tu? sejenis gula gula ke?
hahaha! aku ni memang kalau sebut benda benda pelik pelik sikit aku ingat benda tu makanan! silalah redha. sedangkan condom jual dekat 7eleven tu pun aku hampir terbeli sebab aku ingat benda tu chewing gum!

cerita dia ni memang lawak kalau nak cerita balik. even aku menaip ni pun sambil ketawa berguling guling.  


okay cerita dia macam ni.. pada suatu hari, seorang manusia yang bersaiz gajah lapar gila tahap tak keruan l. dia berhajat nak makan gula gula je. oleh sebab dia peminat tegar chewing gum, dia pun pergi je rak depan counter tu. lalu dia ternampak packaging comel sebijik macam kotak chewing gum!

aku : bang, chewing gum ni satu berapa? sedap tak?
abang 7 eleven : arrrr.... ( muka dah merah.. serba salah nak cakap..)
aku : hmm lambatnya jawab.. tanpa fikir panjang.. aku ambik 2,3 kotak letak kat kaunter. 
abang 7 eleven : (ambik kotak tu letak balik kat rak dia) 
aku : eh apa ni orang nak belilah.. kenapa simpan balik? sambil tangan tu laju je nak bukak kotak tu.
abang 7 eleven : benda ni bukan makanan dik... ini untuk lelaki je. perempuan tak pakai benda2 macam ni.


oleh sebab aku tengah lapar .. kadar penangkapan aku pada jawapan dia agak perlahan. krik krik krik buat seketika. 

aku pandang abang tu. abang tu pandang aku. dia masuk 7 eleven sebab aku lama sangat. kata nak beli gula gula je. takkan lama sangat? dia cakap. 


aku : haa ni lah tengah nak beli la gula gula ni , orang ni tak bagi pulak. sambil tunjuk kotak "chewing gum" tu tadi.

dia : woii! ini kondom lah gila! 


T_T


sampai sekarang aku bengang dengan abang 7 eleven tu. apesal dia tak berterus terang je dengan aku.
ko bayangkan macam mana aku nak melangkah keluar dari 7 eleven tu dengan muka tebal ibarat kena simen 44 kali! ko bayangkan! 



aku ingat tak ada orang beratur belakang aku. rupanya ada 3 orang! KEPADA 3 ORANG TU. AKU DENGAR KORANG GELAK OKAY!


LAIN KALI NAK GELAK TUNGGULAH AKU KELUAR DULU! 

berbalik pada msi tadi. kitorang tengok kejap je tadi. gamers suka laptop jenis tu. pasal main game laju. processor i7 kan? haruslah. spesis macam dia memang suka sangatlah benda benda macam tu. bagi aku .. apa yang ada sekarang dah cukup. 




date aku diakhiri dengan aku ke outlet ambik stok barang untuk midvalley dan berjalan kaki pulang dengan cousin aku. rumah dekat kan tak jauh pun. elok pun exercise. aku dah bantai steak tadi tu pun dah rasa "berdosa" dengan diri sendiri. nak diet konon! T_T




P/S: esok aku kerja pagi. bersedia untuk rabak mata una, pukul 1 pagi pun belum tidur lagi ni camne ni?

Comments

awak tak tengok lagi kondom kat bodyshop. haritu terjumpa, ingat apabendantah. rupa-rupanyaaa
izzati husna said…
hahaha taknak tengok!!!! adoi laaa.. lawak kalau fikir balik..
Fatin Liyana said…
saya dulu hampir nak terkena jugak la pasal condom tu. nasib baik tangan ni tak gatal nak pi pegang lagi. tanya kawan dulu apa benda tu, sebab packaging comel macam chewing gum. luckily kawan bukan jenis suka kenakan orang, kalau tak, mampus. hehehe

saya ingatkan sinister 2 tu movie hantu. rupanya bunuh-bunuh ek? nasib baik tak tengok haritu . tak suka sangat movie bunuh-bunuh. ngeri ! huhu
izzati husna said…
hahaha perempuan biasa mesti terkena skurgn2nya sekali hahaha

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…