Skip to main content

NY STEAK SHACK AND THE HORRIBLE MOVIE I'VE EVER WATCH ALL MY LIFE!




salam midnight peeps!

harini aku off day. so dapat la berehat kejap. balas dendam tidur yang tak berapa nak cukup sejak dua menjak ni. dia ajak aku keluar lepas dia balik dari office. aku ikutkan jelah..kami pergi pyramid je. 
plan asal aku ingat nak tengok terminator. tapi tak ada. dia nak tengok cerita inside out. aku plak malas nak tengok cerita kartun kan. so aku pilih sinister 2.


TUNTAS


kepala aku makin berat dan stress lepas tengok cerita tu. psiko gila tau tak! menyesallll aku tengok.
aku tak suka cerita bunuh bunuh. lagi lagi melibatkan kanak kanak yang membunuh parents dia. sangat sangat tak bagus untuk kanak kanak. i'd prefer cerita superhero walaupun mengarut tapi at least.. unsur ganas tu macam taklah sangat. lepas ni kalau keluar lagi sambungan dia sumpah taknak tengok! 

so untuk menghilangkan keserabutan kepala akibat cerita psiko berat tu tadi. aku dengan dia pergi cari makanan. kitorang pergi ny steak shack je depan ice rink tu. makanan dekat situ affordable jugaklah. not too pricey and not too cheap.


aku pilih benda ni . aku lupa dah nama dia. haha cepat betul aku hilang ingatan kan? oh well kecik kecik dulu banyak tertelan semut gais... XD



after dinner both of us decided to go upstairs. saja nak tengok tengok baju. tengok je tak beli.. sebab kedai dah nak tutup. lepastu dia kata, jom kita pergi tengok msi nak?

aku pun macam... whattt??? msi? apa benda tu? sejenis gula gula ke?
hahaha! aku ni memang kalau sebut benda benda pelik pelik sikit aku ingat benda tu makanan! silalah redha. sedangkan condom jual dekat 7eleven tu pun aku hampir terbeli sebab aku ingat benda tu chewing gum!

cerita dia ni memang lawak kalau nak cerita balik. even aku menaip ni pun sambil ketawa berguling guling.  


okay cerita dia macam ni.. pada suatu hari, seorang manusia yang bersaiz gajah lapar gila tahap tak keruan l. dia berhajat nak makan gula gula je. oleh sebab dia peminat tegar chewing gum, dia pun pergi je rak depan counter tu. lalu dia ternampak packaging comel sebijik macam kotak chewing gum!

aku : bang, chewing gum ni satu berapa? sedap tak?
abang 7 eleven : arrrr.... ( muka dah merah.. serba salah nak cakap..)
aku : hmm lambatnya jawab.. tanpa fikir panjang.. aku ambik 2,3 kotak letak kat kaunter. 
abang 7 eleven : (ambik kotak tu letak balik kat rak dia) 
aku : eh apa ni orang nak belilah.. kenapa simpan balik? sambil tangan tu laju je nak bukak kotak tu.
abang 7 eleven : benda ni bukan makanan dik... ini untuk lelaki je. perempuan tak pakai benda2 macam ni.


oleh sebab aku tengah lapar .. kadar penangkapan aku pada jawapan dia agak perlahan. krik krik krik buat seketika. 

aku pandang abang tu. abang tu pandang aku. dia masuk 7 eleven sebab aku lama sangat. kata nak beli gula gula je. takkan lama sangat? dia cakap. 


aku : haa ni lah tengah nak beli la gula gula ni , orang ni tak bagi pulak. sambil tunjuk kotak "chewing gum" tu tadi.

dia : woii! ini kondom lah gila! 


T_T


sampai sekarang aku bengang dengan abang 7 eleven tu. apesal dia tak berterus terang je dengan aku.
ko bayangkan macam mana aku nak melangkah keluar dari 7 eleven tu dengan muka tebal ibarat kena simen 44 kali! ko bayangkan! 



aku ingat tak ada orang beratur belakang aku. rupanya ada 3 orang! KEPADA 3 ORANG TU. AKU DENGAR KORANG GELAK OKAY!


LAIN KALI NAK GELAK TUNGGULAH AKU KELUAR DULU! 

berbalik pada msi tadi. kitorang tengok kejap je tadi. gamers suka laptop jenis tu. pasal main game laju. processor i7 kan? haruslah. spesis macam dia memang suka sangatlah benda benda macam tu. bagi aku .. apa yang ada sekarang dah cukup. 




date aku diakhiri dengan aku ke outlet ambik stok barang untuk midvalley dan berjalan kaki pulang dengan cousin aku. rumah dekat kan tak jauh pun. elok pun exercise. aku dah bantai steak tadi tu pun dah rasa "berdosa" dengan diri sendiri. nak diet konon! T_T




P/S: esok aku kerja pagi. bersedia untuk rabak mata una, pukul 1 pagi pun belum tidur lagi ni camne ni?

4 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…