Skip to main content

Movie Review : Fantastic Four


i've watched  fantastic four 2 weeks ago and tonight i decided to make a review on it.it's more like synopsis if you haven't watch this movie, i'll suggest you click the x button .
i dont wanna be a spoiler. hehehe




plot 
reed membesar sebagai nerd science yang mengusahakan projek membuat alat teleport yang pertama di dunia. sejak kecil dia berusaha sehingga dia bercadang menyertai satu exhibition saintis. di sana dia bertemu professor franklin storm dan anak perempuannya susan storm. professor storm menawarkan biasiswa penuh kepada reed untuk membangunkan ciptaannya. ini kerana hanya reed yang berjaya menemui formula untuk mencipta teleport yang tidak membahayakan bumi. Untuk menjayakan misi teleport mereka, reed harus bekerjasama dengan seorang pencipta lain. insiden terjadi ketika mereka bercadang untuk merasmikan penggunaan teleport mereka tanpa pengetahuan storm. mereka sampai ke planet lain yang berkemungkinan berpotensi menjadi habitat manusia dan di sana pencipta yang membantu reed terjatuh di dalam "kawah tenaga berapi" menyebabkan mereka tiada pilihan lain selain meninggalkan pencipta itu disitu. effect kejadian itu, fizikal mereka berubah menyebabkan mereka menjadi bahan ujikaji saintis bumi.reed bagaimanapun berjaya melarikan diri. 

pihak kerajaan bagaimanapun berjaya mengesan reed dengan bantuan rakan rakannya yang telah mempunyai keboleh istimewa dan fizikal berbeza. Pada mulanya reed dimusuhi sahabat karibnya namun setelah mereka berjaya mencipta teleport baru untuk kembali ke planet itu, hubungan mereka semakin pulih.saintis dari nasa yang menaiki teleport ke planet itu kemudiannya menemui lelaki seakan akan manusia. lelaki itu dibawah pulang. lelaki itu adalah dr doom, pencipta yang ditinggalkan mereka di planet itu. sekembalinya ke bumi dr doom mencetuskan huru hara dan bercadang menghapuskan dunia.

kuasa mr doom yang luar biasa menyukarkan mereka menyelamatkan dunia. mampukah mereka menghapuskan dr doom? bagaimanakan caranya untuk mereka menyelamatkan  bumi dalam masa yang sama menyelamatkan manusia yang di ancam dr doom?



Saksikan


star: 3 1/2 star (banyak benda boleh diperbaiki dari segi plot
para pelakon : the human torch -michael B jordan
                        Susan Storm -Kate Mara
                        Mister Fantastic -Miles Teller ( Main cast)
                        Dr Doom - Toby Kebbell
                        
                       

Comments

Aisyah Sukor said…
apa kata, awak buat review pasal ant man pulak... hehehe
izzati husna said…
soon! belum tengok lagi... XD

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…