Skip to main content

Movie Review : Fantastic Four


i've watched  fantastic four 2 weeks ago and tonight i decided to make a review on it.it's more like synopsis if you haven't watch this movie, i'll suggest you click the x button .
i dont wanna be a spoiler. hehehe




plot 
reed membesar sebagai nerd science yang mengusahakan projek membuat alat teleport yang pertama di dunia. sejak kecil dia berusaha sehingga dia bercadang menyertai satu exhibition saintis. di sana dia bertemu professor franklin storm dan anak perempuannya susan storm. professor storm menawarkan biasiswa penuh kepada reed untuk membangunkan ciptaannya. ini kerana hanya reed yang berjaya menemui formula untuk mencipta teleport yang tidak membahayakan bumi. Untuk menjayakan misi teleport mereka, reed harus bekerjasama dengan seorang pencipta lain. insiden terjadi ketika mereka bercadang untuk merasmikan penggunaan teleport mereka tanpa pengetahuan storm. mereka sampai ke planet lain yang berkemungkinan berpotensi menjadi habitat manusia dan di sana pencipta yang membantu reed terjatuh di dalam "kawah tenaga berapi" menyebabkan mereka tiada pilihan lain selain meninggalkan pencipta itu disitu. effect kejadian itu, fizikal mereka berubah menyebabkan mereka menjadi bahan ujikaji saintis bumi.reed bagaimanapun berjaya melarikan diri. 

pihak kerajaan bagaimanapun berjaya mengesan reed dengan bantuan rakan rakannya yang telah mempunyai keboleh istimewa dan fizikal berbeza. Pada mulanya reed dimusuhi sahabat karibnya namun setelah mereka berjaya mencipta teleport baru untuk kembali ke planet itu, hubungan mereka semakin pulih.saintis dari nasa yang menaiki teleport ke planet itu kemudiannya menemui lelaki seakan akan manusia. lelaki itu dibawah pulang. lelaki itu adalah dr doom, pencipta yang ditinggalkan mereka di planet itu. sekembalinya ke bumi dr doom mencetuskan huru hara dan bercadang menghapuskan dunia.

kuasa mr doom yang luar biasa menyukarkan mereka menyelamatkan dunia. mampukah mereka menghapuskan dr doom? bagaimanakan caranya untuk mereka menyelamatkan  bumi dalam masa yang sama menyelamatkan manusia yang di ancam dr doom?



Saksikan


star: 3 1/2 star (banyak benda boleh diperbaiki dari segi plot
para pelakon : the human torch -michael B jordan
                        Susan Storm -Kate Mara
                        Mister Fantastic -Miles Teller ( Main cast)
                        Dr Doom - Toby Kebbell
                        
                       
2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…