August 20, 2015

Movie Review : Mission Impossible Rough Nation









Pada Permulaan Plot cerita, IMF dibubarkan dan mula memburu Ethan Hunt, akibatnya rakan karibnya  benji disoal siasat setiap minggu.Ethan Hunt mengenal pasti satu gerakan baru bernama sindiket yang cuba memerintah dan menakluk dunia dengan rangkaian pengganas dan cuba mengaktifkan bom nuklear. Ilsa (british agent) yang membuat undercover didalam rangkaian sindiket beberapa kali menyelamatkan nyawa ethan dengan pertukaran ethan juga harus membantunya. Ketua sindiket yang bernama solomon lane mula mencurigai tindak tanduk illsa dan berusaha memerangkap ethan dan illsa. Benji di culik dan untuk pertukaran nyawa benji ethan harus membuka briefcase yang telah dicodekan dengan security tahap tinggi yang hanya dapat dibuka oleh presiden sahaja. Ethan dan illsa di jalan buntu. dia tahu sama ada dia bekerjasama atau tidak nyawa benji tetap dalam bahaya. Apakah yang ethan lakukan untuk menyelamatkan benji dan masyarakat dunia yang tak berdosa? siapakah dalang di sebalik pembubaran imf ? dan siapakah yang terlibat dalam sindiket?


soalan tu cuma terjawab bila korang dah tengok sendiri cerita ini. 

hahaha 


muka benji stress kena siasat setiap minggu



Star : 4 1/2 
sesuai ke kanak kanak tengok? : tak ada part lucah so sesuai
best ke cerita ni : bestlah boleh tahan .. hehehe
Para Pelakon  : Tom Cruise Sebagai Ethan Hunt
                         Jeremy Renner Sebagai William Brandt
                         Simon Pegg Sebagai Benji Dunn
                         Rebecca Furgason Sebagai Ilsa Faust
                         Sean Harris Sebagai Solomon Lane
                       



Scene Favourite aku. Plot twist adalah salah satu resepi kejayaan cerita barat. mula mula aku dah bengang dan dengan brandt hehehe. :*




P/s: Sekarang dah kerja kat kl susah sikit nak tengok movie selalu. but i'm looking forward for next movie session. :*



Post a Comment