Skip to main content

Movie Review : Hitman Agent 47






Agent Hitman mengisahkan tentang perancangan jahat oleh satu pihak yang diketuai Le Clerq untuk mencari seorang scientist genius  yang pernah mencipta "agent". agent ialah manusia yang telah diprogramkan dna nya yang mempunyai kecekapan dan kepintaran bergerak dan berfikir luar biasa.  Le clerq ingin menghidupkan semula program itu untuk mengaut keuntungan yang tinggi. scientist genius itu nekad menghentikan program itu setelah menyedari bencana yang bakal dibawanya hasil ciptaannya itu. secara rahsia dia juga telah memprogram anaknya katia van dees dan ditinggalkan anaknya itu demi memastikan anaknya kekal hidup. Katia Van Dees membesar dalam keadaan tidak mengenali ayahnya.. namun otaknya sentiasa memberitahunya untuk mencari lelaki itu.

Pada suatu  hari katia di datangi john smith, yang berpura pura untuk membantunya dari dibunuh agent 47. John smith adalah orang suruhan le clerq. ketika katia hampir mengetahui lokasi ayahnya dan ingin memberitahu kepada john smith, agent 47 tiba tiba muncul lalu menembak john smith. 
Katia kemudiannya mengetahui bahawa John smith adalah orang suruhan Le Clerq dan bersetuju untuk bekerjasama dengan agent 47. 




Teknologi tahap tinggi yang dimiliki rangkaian Le clerq membolehkan dia menjejak keberadaan mereka berdua. mereka ke singapore untuk bertemu ayah katia dan menyelamatkannya sebelum jatuh ke tangan le clerq. serangan demi serangan diterima mereka, dari hotel ke jalan raya , dan tempat tempat awam. Le Clerq yang tidak berputus asa dan bilangan pasukannya yang terlalu ramai menyukarkan agent 47 untuk menyelamatkan ayah katia. Ayahnya berjaya di bawa berjumpa le clerq. Suasa semakin genting. agent 47 diarahkan pihak atasan untuk membunuh katia anak kepada scientist  yang memprogramnya dan le clerq. mampukah agent 47 mengetepikan perasaan kemanusiaan  demi tugas? bagaimanakah nasib scientist yang telah ditangkap le clerq? bagaimanakah cara dilakukan agent 47 untuk menumpaskan askar askar le clerq ? 

tengok sendiri.

cerita ni plot dia simple. it's almost like a humanic robot. 

katia van dees herself or Quatre Vingt Dix  in french










main cast : Rupert Friend Sebagai Agent 47
                            Hannah Ware Sebagai Katia Van Dess 
                        Zachry Quinto Sebagai  John Smith
                              Thomas Kretschmann Sebagai Le Clerq
                 Ciaran Hinds Sebagai Scientist



Star : 3 star . it should have more conflict or action . tak puas tengok! 
is it appropiatte to watch by kids? : untuk scene ganas tak digalakkan. but if                                                     untuk scene dewasa. tak ada . bagus! XD





P/s : need to work on 1.30 pm. yep, i work on sunday =-='
2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…