Skip to main content

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW





           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain tak bukan fenty beauty.aku sebenarnya kan dah berhari hari keluar  masuk kedai belang belang tu hanya untuk try fenty beauty. sebenarnya aku menahan diri je nak beli make up ni sebab bulan ni aku dah banyak kali beli dekat sephora ni.so aku tak belilah sampailah tadi aku termimpi mimpi . so aku call bf aku mintak opinion . dia cakap beli la nanti malam mimpi lagi caner pulak .takkan awak nak pecah masuk sephora nak beli kot . =_='


jadi dengan hati berbunga riang seorang una dengan lajunya pergi ke sunway pyramid sebab dah tu je dekat dekat dengan rumah.sampai sana aku masuk and try swatch boleh kata semua la aku swatch.sampai naik menyampah masyarakat disitu. 
actually niat aku awal awal fikir hmm beli mascara tarte je la. sebab mascara aku dah habis.  
oleh sebab dah sejam setengah aku dalam tu aku ambik keputusan untuk beli je. aku tak beli foundation dia sebab macam korang tahu aku baru je beli too faced foundation born this way tu minggu lepas . takkan nak beli lagi kan. inshaallah ada duit lebih aku akan beli jugak because dia punya foundation memang smooth gile guys. primer dia pun memikat hati. boleh kata aku memang fall in love habis la dengan fenty ni.



untuk pengetahuan korang yang belum tahu. fenty beauty ni adalah produk rihanna. yer rihanna punya produk . 2 tahun rihanna ambik masa nak develop produk ni. dan nampaknya tak sia sia. korang boleh taip je review dekat youtube. hidup ni kita jangan nak malas sangat. kalau malas susah nak achieve apa apa. eh tetiba lak perempuan ni :p. mula mula masa dia launch aku macam tak berani nak pergi try sebab yelah rihanna kot mesti mahal gila. tapi 2 hari lepas masa aku pergi try aku tergerak hati nak tengok harga dia. ler. murah dari too faced, tarte. foundation dia rm145 sahaja and ada lebih 40 colour range. too faced rm152. faham tak? faham tak apa aku alami. oleh sebab my purse tidak berapa setuju dengan niat membeli melampau aku tu. so ni jelah aku mampu guys.aku beli  highlighter duo ni rm145 jugak harga  dia  and aku beli mascara aku yang dah habis tu,



 aku plan nak beli match stix trio lepas ni sebab murah sikit dari beli satu satu . match stix ni kalau beli satu rm105 . beli 3 rm 230 so jimat rm85 kat situ. nanti aku nak try pergi situ bare face and try pakai semua make up fenty tu. kalau aku tetiba gojes aku beli . HAHAHA


sekian itu saja 


nanti aku cerita lagi mengantuk pulak tetiba


ttyl

una mn


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…