Skip to main content

World Of Our Own. UNA X SHYAFIQ


hello guys.

lama tak menulis. harini sistur nak buat sesi luahan perasaan sedikit. as you know
i am currently with shyafiq Ashraf , my love and bestfriend. we are together for 10 months now. baru lagi .. and yet because i dah tua kitorang macam dah kena start fikir for the next move. 
aku bukanlah manusia yang tergesa gesa untuk bernikah. next move ini bermaksud to get both of us a stable career first walaupun ramai cakap rezeki dari ALLAH, tapi ini tidak bermaksud kita kena bertindak melulu .awak khawin mak ayah sponsor janganlah banyak cakap.
NO, just shhhh okay?


just duduk je kau diam diam kat situ. hahaha. sebagai manusia yang boros (mengaku)
aku hendak juga melatih diri untuk mengawal nafsu aku. bagi yang mengenali aku diorang tahu aku 
dan sephora tidak dapat dipisahkan . ibarat aur dan tebing , isi dan kuku, minyak dan kuali dan perumpamaan lain yang semaksud dengannya.



here is Mr shyafiq Ashraf.
i am not demanding. all the things i have now, is 100% comes from my hardwork and effort.
aku malas nak cerita banyak , nanti orang kata riak. hidup aku biasa je macam orang lain. cuma aku suka ambik gambar kat tempat mahal mahal, suka upload benda aku beli sampai ada orang pm nak pinjam duit la. ajak join itu la inilah. actually aku kerja biasa saja, dan orang biasa . 
social media ni guys ibarat canvas you can "draw" or "potrait" your life the way you wanted. 

because of my hobby sometimes aku berhabis banyak jadi aku kena kurangkan gejala tidak sihat untuk dompet ini secara perlahan lahan. 


ootd tak berapa nak ootd hari ini.
kena start fikir my future . beli harta sendiri, rumah contohnya, 
long term career untuk kami berdua. sebab sejujurnya aku dengan dia dah tak happy nak kerja tempat tu lagi. yes guys, we're collegues. only that he is my superior

aku ada terfikir jugak nak masuk kerja construction balik cuma rezeki belum ada lagi. berdasarkan kadar ekonomi negara kita yang tak berapa nak baik sekarang aku agak berhati hati . 

sebenarnya aku dah ada long term plan, tapi memandangkan long term plan tu memerlukan knowledge yang agak wide and mental yang strong beserta modal yang banyak maka, aku kena cari 1 job yang boleh feed and widen my knowledge on that scope. awal lagi tak payah la cerita. kalau jadi nanti baru lah aku cerita. kalau korang nampak tetiba aku upload beli bmw ke, pakai beg chanel ke maksudnya long term project aku tu dah berjaya la tu.


oh ya aku nak kena balik ni, cousin aku dari tadi call sorang nak kirim madame waffle, sorang nak suruh aku barang kat cold storage. 

till then ttyl










Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…