Skip to main content

THE COLOUR RUN 2017






Hello nyah nyah semua. (astaghfirullohalajim)
today aku nak update tentang satu program berlari lari anak yang aku attend last week.FYI program lari lari yang dinamakan colour run ni dah lama ada, tapi aku je bimboo baru tahu. benda ni nationwide. almost every country ada.
my boyfriend la bertanggungjawab mengajak aku join event ni 3 bulan lepas.Bagi yang mengenali aku secara dekat mereka tahu yang aku mana suka pergi program lari lari ni. kalau kau suruh hiking ke, kayaking ke benda benda masuk hutan ke aku suka. tapi kalau suruh aku lari mintak maaf la sister susah sikit la. Lagipun program ni program berbayar . aku kena bayar rm80 3 months ago. sebab aku early bird. kalau last minute engko beli harga dia rm90. aku ambik regular pax je. boyfriend aku ambik deluxe (rm120). mesti dalam kepala otak korang fikir nak lari pun kena bayar ke? weh berbaloi weh sumpah . dah la macam macam merchandise dia bagi. aku ada update  last week rupa  bentuk merchandise dia. nak tahu ? rajin rajin la baca entry lepas kay?


What Is Colour Run?


colour run basically aktiviti larian sihat sambil bersuka ria. diorang bagi colours dekat korang so korang boleh baling kawan kawan and even strangers with colours. macam  hari holi la tapi yang ni kena lari. korang akan dapat medal dekat garisan penamat.and in the end ada dj akan pasang lagu atas stage and baling merchandise percuma . it looks like a gig because the dj was realy into that song and the participant  dance to the song. if you guys jenis "menjaga" i mean tak suka rapat rapat dengan strangers or opposite sex. korang tak payah pergi la last tu. boleh je duduk tepi makan macam macam makanan kat situ.so if you ask me is it worth my money? i'd say yes.. definitely. aku lari 5km tapi aku rasa macam sekejap je aku lari. korang nampak tak betapa bagusnya program ni? lepas tu ada milo truck so korang boleh minum percuma. bagi yang bawak beg dia ada satu tent besar gila and place untuk letak your belongings. aku pergi aku tak bawak beg tak bawak baju ganti. hasilnya habis je program aku buat muka tebal naik mrt balik e curve hikhik. tapi aku jenis berhemah. sebab ko dah tahu ko kotor don't sit or bersandar. sampai je curve aku dengan shyafiq beli baju and terus tukar 
sebab kitorang nak keluar. 


ini adalah rupa boyfriend aku selepas bermandi warna. ni bukan dia saja saja simbah eah.every station kitorang lalu akan kena sembur dengan colour. colour tu jenis senang hilang pun.korang mandi confirm hilang. antara warna warna yang ada, purple,blue,yellow,red,green.

          event ni ramai artis jugak join sebab event ni fun. kira korang lari sambil bergembira. boleh update instagram dengan  background colour colour cool gila namati. antara yang join ialah elizabeth tan,wak doyok, and ada jugak menteri menteri seperti khairy jamaludin (menteri hipster digemari ramai) serta anak kenamaan seperti anak tpm kita nurul zahid. 


              lovebirds ni request nak gambar flat lay camni. ni aku tak edit apa apa              tau.aishah and juwai. gambar aku pun ada gak tapi sebab mok sangat
           tak sanggup nak letak XD
           

       ni semua impromptu. aku plan awal awal nak pergi berdua je dengan shyafiq . and then last minute  aishah and juwai. lepas tu yaya and apit. so 6 of us pergi naik mrt. juwai ,apit and aishah naik dari mrt ttdi. aku, yaya and shyafiq naik dekat e curve (persiaran surian).




this is after run kitorang dekat station red colour. apit je nampak bersih sebab dia kecik dia pandai lari dari orang yang sembur colours tu.



some other pic of strangers.









   and that's how i spent my weekend last week. i will definitely go the event next year. 


till then ,
ttyl .
una mn

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…