June 9, 2017

new feature for iphone and selamat berpuasa






hello , welcome back to my blog! 
haha acah acah ada orang baca.

okay first of all. just like the title iphone do some major changes on the apps. which something I HAVE BEEN ASKING FOR YEARS ALREADY WHEN IPHONE would make it happened?



for some who dont get the news yet , iphone finally upgraded their system so we can screen record. didn't get what the hype is about?


lemme enlighten you then.



this one is from my bf's iphone. kita ni pakai iphone 7 pun lambat upgrade.
sebab dia pakai beta version so dia punya phone dapat dulu.


why i'm excited? if you guys have been following me since my college year you'd know that i love making tutorial so having this on my phone would make it easier. 

talk about efficiency! XD

itu belum cerita how you can easily recorded a youtube clip and post it on your instagram. since youtube ni dia punya copyright agak menyusahkan kita kalau nak buat post lagu ke klip kegemaran dekat intagram so having this feature would come in handy.


YAY!!! XD (happy tetibe)



tapi dalam happy tu ada sedih jugaklah. why?
sebab this YEAR WOULD BE THE FIRST YEAR EVER 
FIRST YEAR OF MY LIFE. PAGI RAYA TAK ADA DEKAT KAMPUNG OPAH. 

which means dekat perak la. this year i'd be celebrating my raya at damansara. ada kerja. 
what to do? opah dah buat ayat pilu dah tu. for now tak ada mood sedih lagi rasa biasa je. tapi tunggu la lagi 2 minggu raya kan. maybe malam raya tu tak lena tidur aku mengenangkan ketupat rendang di kampung tercinta . :'D


tadi before pergi kerja my mom asked me to kupas bawang and defrost 
all these thing.cuba teka kami nak masak apa?




hehe kami dah siap masak pun. nak gambar tak sempat dah. kena prepare benda lain untuk berbuka pulak.

talk soon! 

una mn 

ramadhan 14 2017

Post a Comment

bakal menantu mama

hai koranggggg lama tak menulis syok sendiri dekat sini. dalam keadaan blog aku yang tinggal nyawa nyawa ikan ni tak sangka ada yang m...