Skip to main content

freaky friday , myeongdong and etc (una life update ) XD






well hello everyone. it's been a while . i was busy with work and  most of the time that i'm not here, i spend it on my facebook and instagram. teheee XD . 
we are already at the mid year of 2017!!did you guys feeling old yet?
and it's been 7 years plus since this blog was established . when i was just 18 plus years(19) .
and this year i am already 26. this blog is like my baby and will always be my baby.
he kept my secrets(unpublished post) and also "captured" my emotion and best memories since i was in college until now. i was just blessed by my friends and family that makes my life worthwhile.



so today 26 may 2017 , my cousin purposely wake me up in the morning for breakfast and some window shopping. i know it might seems like unusual breakfast we had there in the picture. who eat that much in the morning right? and what kind of breakfast we had ? even korean didn't eat that kind of food in the morning. 

we went to sunway pyramid because my cousin want to buy some electric appliances at harvey norman for her bussines setup and bella wants to purchase the all new samsung s8 (i am so jealous), and if you guys are k lovers like them , you can eat this at the level 4/3 i'm not sure but it is located at food street. the restaurant name is myeongdong topokki.

i hope you guys pronounce it properly because if you pronouced it wrong, all the makcik will pandang serong to you. you know in BAHASA what topokki is. i mean ya.dont make me spell it for you.  :'D


this one is like side dishes for me. i order rabuki in which contain topokki (kuih beras) and maggie kinda thing. the sauce is spicy but really nice.one thing i love about this place is this place serve a very tasty dishes comes in set with drink and the price is so cheap. like very very very cheap.
and you can drink until you bloated because the green tea comes with free refill (3 times only). 
things that i hold in the picture is chicken dumpling. it was deep fried but the taste is good it is not oily at all. perfect for your lunch or dinner treat. or whenever want to eat cause you know good food deserved appreciation. AND it is HALAL guys. ya, HALAL. no pork no lard. 



and this is my cousin whom that i mentioned earlier. let pray for 
her bussiness and may her dreams comes true. 




Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…