Skip to main content

freaky friday , myeongdong and etc (una life update ) XD






well hello everyone. it's been a while . i was busy with work and  most of the time that i'm not here, i spend it on my facebook and instagram. teheee XD . 
we are already at the mid year of 2017!!did you guys feeling old yet?
and it's been 7 years plus since this blog was established . when i was just 18 plus years(19) .
and this year i am already 26. this blog is like my baby and will always be my baby.
he kept my secrets(unpublished post) and also "captured" my emotion and best memories since i was in college until now. i was just blessed by my friends and family that makes my life worthwhile.



so today 26 may 2017 , my cousin purposely wake me up in the morning for breakfast and some window shopping. i know it might seems like unusual breakfast we had there in the picture. who eat that much in the morning right? and what kind of breakfast we had ? even korean didn't eat that kind of food in the morning. 

we went to sunway pyramid because my cousin want to buy some electric appliances at harvey norman for her bussines setup and bella wants to purchase the all new samsung s8 (i am so jealous), and if you guys are k lovers like them , you can eat this at the level 4/3 i'm not sure but it is located at food street. the restaurant name is myeongdong topokki.

i hope you guys pronounce it properly because if you pronouced it wrong, all the makcik will pandang serong to you. you know in BAHASA what topokki is. i mean ya.dont make me spell it for you.  :'D


this one is like side dishes for me. i order rabuki in which contain topokki (kuih beras) and maggie kinda thing. the sauce is spicy but really nice.one thing i love about this place is this place serve a very tasty dishes comes in set with drink and the price is so cheap. like very very very cheap.
and you can drink until you bloated because the green tea comes with free refill (3 times only). 
things that i hold in the picture is chicken dumpling. it was deep fried but the taste is good it is not oily at all. perfect for your lunch or dinner treat. or whenever want to eat cause you know good food deserved appreciation. AND it is HALAL guys. ya, HALAL. no pork no lard. 



and this is my cousin whom that i mentioned earlier. let pray for 
her bussiness and may her dreams comes true. 




Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

Aku, Cik epal dan cheque beliau.

Aku blogging sejak 2010 . 2009 aku ada blog tapi aku dah lupa password. HEHEHE
Dulu masa aku mula mula blogging aku agak blur pasal istilah trafik,SEO,nuffnang. Aku cuma anggap blogging ni macam hobi. Lepastu aku start rajin blogwalking. Dari situ aku baru tahu wujudnya nuffnang dan apa itu trafik. Aku tak ambik serious sangat soal tu tapi aku mula berjinak jinak dengan nuffnang. Start letak iklan hari hari aku tengok berapa ramai orang datang blog aku. Masa tu aku tak paham lagi Uv tu apa benda . Uv atau nama panjangnya unique visitor adalah salah satu factor pengukur berapa be atau nama panjangnya buffered earning sesebuah blog akan dapat. Masa tu seingat aku uv aku dalam 60.. kadang kadang 100. Okaylah untuk blog peribadi yang zero information macam aku ni. sejak aku guna nama dewasa ni baru aku reti nak tulis benda bermanfaat tapi itupun be aku tak boleh nak challenge waktu aku tulis merepek dulu tau.

Blog aku waktu stock syok sendiri dulu dengan blog ni bising dengan lagu pastu , t…