Skip to main content

stress and make up haul (kinda) x (hidup kena chill)




well hello.

it's been a while. i've gone through a hell tiring month. a lot happened this month. i met an accident which is pretty bad because it is causing injury and change my face  fracture a bit. tons works to do make me feels like i need to have my own treat . like an emotion treatment.



after recovered, i went to spa to relax my body muscle and ease my back pain which i got from that accident. and later i bought a few make up stuff in which i have been eyeeing for a quite sometimes
.


*drumroll*

actually i am purchased tarte a few weeks ago together with my tarte mascara and white fibre. and that sweet
peach glow i purchased it last week.

i bought a special mini make up bag for that expensive make up since you know my current make up bag
messing up already. with all stuff eyeliner tertumpah whatsoever.
haha. -_-'

today i went to sephora again to find these two, which as expected 
out of stock. last week i purchased the melted chochlate milkshake in tube
as you can see in the background, because that is the only colour
that is quite similar to these two. if you guys happened to go to sephora you'd know.
these melted lip matte from too faced in code "cool girl" and "sell out" always
out of stock. which is not only my favourite but also a make up artist and popular among famous instagrammers .so i get the hype.but still
sephoraaaa why don't you restock ???? 
it is been 3 month since i discovered this lip matte and i still cannot get one of those.
the colour is ah ma-zing guys.!! like wow, why didn't know you exist?
why didn't i found you earlier?


and this is the only thing i purchased today because i need a new brush for my peach pallete.
and my review for a peach pallete?

amazing as well.

this is the go to colour for every ocassion. i am a big fans of a sweet look make up.
if you know me personally you'd never find me wearing a crazy colour on my face.

less is more right?





i felt relieved after all. despite of my life being off track these days, i just find every little things that could make me happy again. since my boyfriend and i working in the same place we can't really hang out often. so yeah, make up is the answer!!! (tetiba).

to girls out there who had 4 hours sleep a day and got a sleepy face like mine , do not hesitate to spend a bit of your money to buy make up.

it not too pricey la. it is for your own good.it is for your face.


lelaki ni kan cakap je tak suka perempuan make up, tapi cuba kau tengok bila hijabster pakai make up cantik cantik muka glowing glowing lalu, mesti kepala pusing 180 darjah.


tak percaya? haha 

it doesn't matter your boyfriend/fiance/husband jenis loyal ke tak, tapi memandang benda cantik adalah fitrah. jadi jagalah diri anda.


eventhough i gemuk, (i tengah cuba kurus okay), i believe in what i did.and i did it for my own good.because my confident level is like astahfirullahalzim sister... 

haha , so yeah. i wear it for my confident level. tak salah kan?

just something sweet that i ate tonight. craving satisfied! XD


your day could be stressful from work load  and sucking up most of your energy and positive vibe.
but still you need to get through the shit and live your life.

akhir kata?

hidup kena chill


ttyl.
una







Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…