Skip to main content

siapa orang misteri itu?

pernh x korg mimpi kn seseorg yg korg xpernh kenal
n tbe2 korg terjumpa dia kat dunia nyata?
cerita ni dh lme dh tapi sebb xder idea nk tulis entry
aku nk cter pnglamn  aku
mse aku form 2 aku pernah mimpikan seorg lelaki
dia x berckap.. dia diam jer..
2 bulan berturut2 tu aku mimpikan dia..
nama dia pun aku xthu siapa..
tiap2 mlam aku mimpikn dia
aku nmpak apa rutin hidup dia..
oh dia suka main basketball walaupun x berapa tinggi
orangnya berkulit putih
sebab dia aku berjaya wat sebuah novel yg aku xpernh bgi siapa2 pun bce
aku xthu knpa sepnjng 2 bulan ilham tu dtg..
mcam tgn bergerak sendiri jerp..
selepas 2 bulan novel tu pun siap
dan aku tak mimpikan dia lagi..
aku rindu jugak nk mimpikan dia..
lme2 aku dpt terima hakikat aku xkn mimpikan lelaki misteri tu lagi..
masuk form4 aku pindh skolah tnik
n aku pun join perstuan silat kat skolh aku.
so,knelah beli baju silat kn?
mkcik ku kt pj ambik aku dia bawak aku pergi carik uniform silat
kt sekitar kl..
time tu aku tunggu luar kedai jerp,aku segan
hehehe aku gemuk t krg org kedai tu cm xcaya aku msuk silat an
so mase tu la aku tersermpak dgn seorg lelaki yg rupanya sebijik macm
org yg aku pernh mimpi tu!!!
 aku tengok jerp dia..terncengang2 aku.
dia pakai unifrom skolah..
nk thu skolah mne?
chong hwa high school
n aku cam terkena cas elektrik bila aku nmpk dia pakai rantai berbentuk T
korg paham2 la kn tu rantai ape?
aku ingt dia xperasan aku tgok dia.
dia pndng aku dia senyum.
pas2 kwn2 dia pakai bju cam bju bsketball ajak dia blah dri situ
sah dialah org yg aku mimpi tu
tapi kenapa aku mimpi dia?



p/s:cuma aku thu aku ader terdengar dia berbahasa siam..
            siapa dia? ape kaitan dia dengan aku? penuh tanda tanya..

22 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…