July 18, 2010

petua petuwi

petua 1


nak kulit muka jadi putih berseri?guna serbuk teh yang sudah digunakan kemudian  lumurkan kat mukabiarkan dalam 20 minit lepas tu bilas dengan air suam kuku(aku cakap suam-suam kuku yea.. jangan buat panas-panas karang tak jadi petua tu ke hospital pulak korang)



petua 2
nak hilangkn bau ketiak korang tu? selain guna deodorant
korang boleh la amalkan cara mandi macam ni. Semasa mandi korang geselkan ketiak korang dengan kepala lutut. Yer aku tahu korang tengah gelak sekarang. Mesti korang terfikir macam mana aku discover cara mandi macam tu? okay teknik ni kawan aku  yang ajar.

Tak percaya ? cubalah..










 petua 3
rambut korang tak  bersinar?haha Jangan salah sangka petua ni memang halal la..haha.. tak payah susah-susah korang nak warnakan rambut tau. Caranya ialah dengan membasuh rambut korang dengan air cuka .Lepas tu pandai pandailah bilas dengan syampu tak adalah berbau cuka..
Dijamin  rambut korang tak jadi kusam lepas tu . Syok oii boleh la main libas libas rambut macam aishwarya rai! ekekekeke ;p




petua 4
nak kuku bersinar tanpa pakai pewarna kuku? haa ini dijamin.. senang.. halal.. boleh bawak solat lagi korang berus kuku korang dengan berus gigi dan ubat gigi memang lama sikit baru nak nampk kilat.tapi sekurang-kurangnya halal kan?sebelum pergi date ke.. boleh la berus kuku dulu..haha.. jangan lupa nak  berus gigi pulak ok? Gigi pun nak kilat jugak olzz ;p 







p/s: petua2-petua dekat atas ni una dah pernah cuba..^_^
Post a Comment