Skip to main content

petua petuwi

petua 1


nak kulit muka jadi putih berseri?guna serbuk teh yang sudah digunakan kemudian  lumurkan kat mukabiarkan dalam 20 minit lepas tu bilas dengan air suam kuku(aku cakap suam-suam kuku yea.. jangan buat panas-panas karang tak jadi petua tu ke hospital pulak korang)



petua 2
nak hilangkn bau ketiak korang tu? selain guna deodorant
korang boleh la amalkan cara mandi macam ni. Semasa mandi korang geselkan ketiak korang dengan kepala lutut. Yer aku tahu korang tengah gelak sekarang. Mesti korang terfikir macam mana aku discover cara mandi macam tu? okay teknik ni kawan aku  yang ajar.

Tak percaya ? cubalah..










 petua 3
rambut korang tak  bersinar?haha Jangan salah sangka petua ni memang halal la..haha.. tak payah susah-susah korang nak warnakan rambut tau. Caranya ialah dengan membasuh rambut korang dengan air cuka .Lepas tu pandai pandailah bilas dengan syampu tak adalah berbau cuka..
Dijamin  rambut korang tak jadi kusam lepas tu . Syok oii boleh la main libas libas rambut macam aishwarya rai! ekekekeke ;p




petua 4
nak kuku bersinar tanpa pakai pewarna kuku? haa ini dijamin.. senang.. halal.. boleh bawak solat lagi korang berus kuku korang dengan berus gigi dan ubat gigi memang lama sikit baru nak nampk kilat.tapi sekurang-kurangnya halal kan?sebelum pergi date ke.. boleh la berus kuku dulu..haha.. jangan lupa nak  berus gigi pulak ok? Gigi pun nak kilat jugak olzz ;p 







p/s: petua2-petua dekat atas ni una dah pernah cuba..^_^
14 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…