Skip to main content

Nuffnang vacancy !!! applylah sekarang :)





Tadikan... aku buka email, tibatiba mata aku rasa macam mata  nak lompat keluar, habeh hah muscle muscle mata aku , jantung berdegup kencang, aku  tampar pipi kiri kanan. eh betul ke ni? aku tampar pipi lagi sekali. sakit!
eh bodoh jugak, aku tampar pipi sendiri kan dah merah, kalau keluar rumah sah sah orang ingat kena dera -.-
 
eh overla kau. errkkk sorry tapi ini semua sebab email ni...







" WE ARE HIRING" ....
 aku baca ayat pertama tu , aku dah tersenyum benarkah? ini benarkah? sambil buat -buat muka tak percaya lalu pengsan.


Ya setelah aku membaca email tu sahlah memang nuffnang sedang mencari staff baru di syarikat gahnya milik timooty tiah yang hensem lagi kacak bergaya . sengih ;D . tapi timooty dah berpunya, so jangan nak mimpi sangatlah una.  ekekeke.


jawatan yang diiklankan ialah sebagai community executive , hello kau ingat senang ke nuffnang nak ambik orang bekerja? susah tau ni first time aku dapat email macam ni sepanjang aku menjadi nuffnanger ini. kalau korang sejenis manusia yang mempunyai perangai takut, gugup untuk berkerja buat pertama kali baik korang capai je job ni sebabnya berdasarkan apa aku nampak staff staff nuffnang ni friendly belaka lagi lagi founder dia. well , aku nampak kat blog blogger2 famous yang selalu "bergelumang" dengan staff staff nuffnang je la sebab tu aku berani buat assumption sebegitu rupa. kalau tak friendly tak adalah cik epal, yuyu, elia semua nak datang office nuffnang kan? .



Requirements


  • Candidates must possess at least a “A” Level/Pre-U, Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree in any field
  • Fresh graduates are welcome to apply
  • Must be able to write and converse fluently in English
  • Articulate, with good communication and presentation skills
  • Self-motivated, target driven and able to work independently
  • Must possess some knowledge of social media
  • Good team player with a proactive attitude
  • Dynamic, bubbly and have passion for the media industry
  • Must be willing to work after standard working hours and on weekends when occasional events/ activities are being held
  • Application only open to citizens or PR holders
  • Must be willing to be based in Kuala Lumpur
 
 
 
 
yang aku besarkan tu aku rasa yang paling penting , sebab sekarang kerja banyak nak kriteria ini. tapi tak semestinya korang kena ada british accent, asalkan korang tahu english korang cukup okay dan lancar sila lah apply, mana tahu kan? untung sabut timbul untung batu tenggelam. untung korang? dapatlah kerja . giteww citer dia. kalaulah english aku fluent gila kevavoomm memang aku dah apply dah , lepastu tanpa rasa bersalah aku sorok dari korang hehehe . tamak gila kan? :")tapi fikir fikir balik, buat apa nak haloba sangat. NAH! aku dah iklan tak reti reti nak apply lagi ke? tak reti lagi ke jenab? ate moh ler apply moh ler, maghi ler. *annoying kan pompuan ni? *  *lempang*
 
 
Email CV (with photo) to mycareer@netccentric.com with the subject : Community Executive
 
 



p/s 1 : tadi aku nampak dadih dalam laci dapur,. so  ape motip sangat kau tulis kat pesanan ni  ;P.

p/s 2: diamlah kau sibuk, blog aku  aku punya sukalah. makanla dadih untuk kesejahteraan negara.  XD






3 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…