February 4, 2013

Nuffnang vacancy !!! applylah sekarang :)





Tadikan... aku buka email, tibatiba mata aku rasa macam mata  nak lompat keluar, habeh hah muscle muscle mata aku , jantung berdegup kencang, aku  tampar pipi kiri kanan. eh betul ke ni? aku tampar pipi lagi sekali. sakit!
eh bodoh jugak, aku tampar pipi sendiri kan dah merah, kalau keluar rumah sah sah orang ingat kena dera -.-
 
eh overla kau. errkkk sorry tapi ini semua sebab email ni...







" WE ARE HIRING" ....
 aku baca ayat pertama tu , aku dah tersenyum benarkah? ini benarkah? sambil buat -buat muka tak percaya lalu pengsan.


Ya setelah aku membaca email tu sahlah memang nuffnang sedang mencari staff baru di syarikat gahnya milik timooty tiah yang hensem lagi kacak bergaya . sengih ;D . tapi timooty dah berpunya, so jangan nak mimpi sangatlah una.  ekekeke.


jawatan yang diiklankan ialah sebagai community executive , hello kau ingat senang ke nuffnang nak ambik orang bekerja? susah tau ni first time aku dapat email macam ni sepanjang aku menjadi nuffnanger ini. kalau korang sejenis manusia yang mempunyai perangai takut, gugup untuk berkerja buat pertama kali baik korang capai je job ni sebabnya berdasarkan apa aku nampak staff staff nuffnang ni friendly belaka lagi lagi founder dia. well , aku nampak kat blog blogger2 famous yang selalu "bergelumang" dengan staff staff nuffnang je la sebab tu aku berani buat assumption sebegitu rupa. kalau tak friendly tak adalah cik epal, yuyu, elia semua nak datang office nuffnang kan? .



Requirements


  • Candidates must possess at least a “A” Level/Pre-U, Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree in any field
  • Fresh graduates are welcome to apply
  • Must be able to write and converse fluently in English
  • Articulate, with good communication and presentation skills
  • Self-motivated, target driven and able to work independently
  • Must possess some knowledge of social media
  • Good team player with a proactive attitude
  • Dynamic, bubbly and have passion for the media industry
  • Must be willing to work after standard working hours and on weekends when occasional events/ activities are being held
  • Application only open to citizens or PR holders
  • Must be willing to be based in Kuala Lumpur
 
 
 
 
yang aku besarkan tu aku rasa yang paling penting , sebab sekarang kerja banyak nak kriteria ini. tapi tak semestinya korang kena ada british accent, asalkan korang tahu english korang cukup okay dan lancar sila lah apply, mana tahu kan? untung sabut timbul untung batu tenggelam. untung korang? dapatlah kerja . giteww citer dia. kalaulah english aku fluent gila kevavoomm memang aku dah apply dah , lepastu tanpa rasa bersalah aku sorok dari korang hehehe . tamak gila kan? :")tapi fikir fikir balik, buat apa nak haloba sangat. NAH! aku dah iklan tak reti reti nak apply lagi ke? tak reti lagi ke jenab? ate moh ler apply moh ler, maghi ler. *annoying kan pompuan ni? *  *lempang*
 
 
Email CV (with photo) to mycareer@netccentric.com with the subject : Community Executive
 
 



p/s 1 : tadi aku nampak dadih dalam laci dapur,. so  ape motip sangat kau tulis kat pesanan ni  ;P.

p/s 2: diamlah kau sibuk, blog aku  aku punya sukalah. makanla dadih untuk kesejahteraan negara.  XD






Post a Comment